VELIKI INTERES ZA KORČULU I DUBROVNIK /

Strah od terorizma na istoku učinio svoje: u Hrvatskoj ovo ljeto 70 posto više srpskih turista!

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

I dalje to neće biti jako velike brojke, s obzirom da dosadašnji udjel srpskih gostiju u ukupnoj turističkoj statistici ne iznosi niti jedan posto

11.4.2016.
16:17
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Strah od terorističkih napada u Egiptu, Tunisu i Turskoj glavni je razlog zbog kojeg se ove godine u Hrvatskoj očekuje značajno veći broj turista iz Srbije, a neke agencije već bilježe porast rezervacija za Hrvatsku od čak 70 posto. I dalje to neće biti jako velike brojke, s obzirom da dosadašnji udjel srpskih gostiju u ukupnoj turističkoj statistici ne iznosi niti jedan posto.

Prema statistici Hrvatske turističke zajednice, lani se u Hrvatskoj odmaralo ukupno 117 tisuća osoba iz Srbije, ili oko osam posto više nego u godini ranije. Daleko najveći dobitnik kad je u pitanju srpsko tržište i dalje ostaje Grčka, potvrdio  je Mihajlo Jovanović iz agencije Relax, a veći interes bilježi se i za Španjolsku te Bugarsku, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polovica srpskih turista tradicionalno putuje u Grčku i ta je brojka stabilna. Na Ljetovanje u Grčku tradicionalno putuje polovica srpskih građana. Do sad smo svake godine imali rast hrvatskog tržišta koji je bio stabilan, ali spor. Ovo je prva godina u kojoj bilježimo snažan rast rezervacije aranžmana za Hrvatsku od gotovo 70 posto.

U Relaxu najbolje prodaju Istru s naglaskom na Poreč te otok Hvar, potom Krk i Korčulu. U HTZ-u napominju da su imali iznimno dobar posjet tijekom beogradskog turističkog sajma IFT sredinom veljače, a najveći je interes za Istru, Kvarner i Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo