Što trebate napraviti da izađete na referendum o EU

Birači koji će 22. siječnja biti u Hrvatskoj, ali izvan svog prebivališta, ipak će moći izaći na referendum o Europskoj uniji.

29.12.2011.
10:46
VOYO logo

Tako će birači koji će na dan referenduma 22. siječnja biti izvan svog prebivališta, moći u svom Uredu državne uprave podići potvrdu koja će im omogućiti izjašnjavanje na referendumu, piše Novi list koji je informaciju provjerio u uredima državne uprave u Gradu Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji. U uredima uprave napominju da se potvrda može izvaditi do 7. siječnja, što je 15 dana prije refereduma, a to znači da su uvjeti za glasanje izvan mjesta prebivališta na referendumu izjednačeni s uvjetima na parlamentarnim izborima.

U uredima pozivaju sve koji žele izvaditi potvrdu da to učine što prije kako bi tu potvrdu uredi uprave mogli dostaviti u mjesta gdje će građani glasati. U protivnom, učine li to u zadnji čas, građani će to morati učiniti sami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prošlog je tjedna Ministarstvo uprave dalo dva različita tumačenja za dvije različite kategorije putnika koji će na dan održavanja referenduma o pristupanju EU biti izvan svog prebivališta. Kazali su da se birači iz Hrvatske koji znaju da će se zateći u inozemstvu 22. siječnja mogu registrirati za glasovanje u inozemstvu najkasnije 15 dana prije referenduma, ali da oni koji se u Hrvatskoj nađu izvan mjesta prebivališta neće moći izaći na referendum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo