ŠTO SE ZAPRAVO DOGAĐA U DUMOVCU? / Na Facebooku se dijele jeziva svjedočanstva, Azil ali i druge udruge odgovaraju na optužbe

Image
Foto: Facebook/Azil dumovec

Azil je na svojim stranicama odmah odgovorio na optužbe, a osim inspekcije Zoološkog vrta i Grada Zagreba,

8.12.2020.
18:23
Facebook/Azil dumovec
VOYO logo

Nakon članka u kojem se tvrdi kako Azil u Dumovcu drži životinje u jezivim uvjetima, na Facebooku je otvorena grupa grupa Za bolji azil Dumovec, a pokrenuta je i peticija za smjenu uprave Dumovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odrađivala sam praksu u Dumovcu ne tako davne 2015. godine. Pseće zdjelice su prali Domestosom, štenci su preko zime bili u mokrom kavezu, jadni i smrznuti, a mi smo ih smjeli uzeti i odvesti na tavan, koji je bio pun otrova za štakore. Svjedočila sam eutanaziji mačke zbog bolesti, ubacili su je u crnu vreću dok je još bila živa i tresla se“, "Govna su bila po kavezima tjednima, psi su drhtali u kutu od straha, čistili su ih miniwashem u kavezima i ostavili ih na hladnoći, bez dekica. Prilikom čišćenja pronašli smo psa koji je uginuo i bio je u kavezu s još jednim psom. Kada smo to prijavili glavni veterinar mi je rekao "šta ga sad jebem u mozak, bude ga neko strpao u vreću kasnije", neka su od svjedočanstava.

Azil je na svojim stranicama odmah odgovorio na optužbe, a osim inspekcije Zoološkog vrta i Grada Zagreba, podršku skloništu pružili i volonteri Azila u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenjem je regirala i udruga Animalex, udruga studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu za pravnu zaštitu životinja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo