NOVE TRZAVICE / Što o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika misle šefovi SDP-a i HDZ-a?

Novo predizborno pitanje i nove trzavice između šefa SDP-a i HDZ-a. Dok Tomislav Karamarko zaziva ukidanje Ureda bivšeg predsjednika, Zoran Milanović ne daje konkretan odgovor i ismijava svog glavnog političkog rivala

3.11.2015.
19:01
VOYO logo

U vili u zagrebačkoj Grškovićevoj ulici, uz sve ostale povlastice, već pet godina stoluje bivši predsjednik Stjepan Mesić. Sve to državu košta oko 800 tisuća kuna na godinu, a Mesić u tome može uživati - doživotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomislav Karamarko u budućnosti Ured želi ukinuti, a iako tvdi:

"Ma ne može se to retroaktivno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak se nada da će i Mesić svojevoljno iseliti:

"Čemu služi Ured bivšeg Predsjednika Republike? Čemu to služi? Evo ja sam očekivao da će i sam bivši predsjednik reći - gledajte, evo moj doprinos je ukinite taj ured. To je 3 i pol, 4 milijuna kuna, zašto bi to dali? Pa to je 500 onih poticaja za mlade obitelji za novo dijete. Prema tome mislim da je logično, i pošteno", poručuje Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u MOST-u su na istom tragu, s Karamarkom se slaže i njegov bivši zamjenik u HDZ-u:

"Treba se prilagoditi mogućnostima koje imamo. Dakle, ne vidim smisao da takav jedan Ured postoji. Pa tako ni da ga koristi i gospodin Stjepan Mesić. Niti da ga koristi bilo koji bivši predsjednik Republike Hrvatske", kaže Drago Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto odgovora, aktualni premijer tek je poručio:

"Tomislav Karamarko u trapericama skače k'o mali zeko oko Stjepana Mesića na inauguraciji, odnosno, na objavi rezultata. Mislim, što da vam ja kažem. Glas za HDZ je glas za Tomislava Karamarka. Znam da zvući glupo, ali je tako", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićeva vlada prije tri godine izmjenama zakona limitirala je korištenje prava bivšim predsjednicima na pet godina i ukinula povlaštene mirovine, ali Ured i dobar dio povlastica i dalje su ostali.

Zakonsko pravo da se koristi uredom bivšeg predsjednika imao je i Ivo Josipović, ali tu mogućnost nije odlučio iskoristiti. Iako je u više navrata govorio kako je Ured nepotreban najavu o njegovog ukidanja odlučio je nekomentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao što komentar nije htio dati ni Stjepan Mesić, koji je i sada, o državnom trošku, na putu u Makedoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo