ŠTO HDZ-OVCI RADE NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA? / Analiziraju koliko se kome pljeskalo na saboru stranke

Image
Foto: N1 screenshot
5.6.2018.
13:02
N1 screenshot
VOYO logo

Nakon promjena na ključnim pozicijama u HDZ-u i smjene Davora Ive Stiera i Mire Kovača s mjesta političkog i međunarodgnog tajnika na sjednici Predsjedništva, novi je politički tajnik stranke, ministar uprave Lovro Kušćević novinarima komentirao situaciju u HDZ-u.

"Dužnost političkog i međunarodnog tajnika je da surađuju s predsjednikom stranke i provode odluke službenih tijela stranke. Imali smo priliku vidjeti da su Stier i Kovač 'iskakali' i imali suprotne stavove i naravno da ih je predsjednik smijenio", rekao je Kuščević, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako Plenković nije zakasnio s ovim potezom. "Napravio je to u pravom trenutku, trenutak je za pomlađivanje stranke, da se HDZ konsolidira i nastavi dalje. Vidjeli smo da smo jedinstveni", rekao je, sasvim ozbiljno, Kuščević.

Analiza pljeskanja

Novinarima je komentirao i pljesak Davori Ivi Stieru nakon govora o klijentelizmu na saboru stranke kazavši kako su napravili analizu pljeskanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo imali analizu svih govora, aplauza i negodovanja i jasno se vidi da su svi govori članova, osobito predsjednika stranke naišli na odobravanje svega članstva", rekao je Kuščević. Na pitanje kome se pljeskalo najdulje rekao je da je najdulje trajao pljesak predsjedniku stranke, premijeru Plenkoviću.

Komentirao je i referendum koji traži inicijativa Narod odlučuje. "HDZ jedinstven u svom stavu, a to je postupanje u skladu sa zakonima i Ustavom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinosit će kao i do sada, 'samo 30 puta više'

"To znači, ako i kad potpisi budu predani Saboru, on će ocijeniti hoće li ih poslati Ustavnom sudu na mišljenje i Ustavni sud će odlučiti hoće li biti raspisan referendum", rekao je.

Na kraju je kazao kako će radi stranke "doprinositi kao i do sada, samo 30 puta više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo