Hrvatska lutrija kupovala pjenušce sa zlatnim listićima: Zar bismo trebali ići na ćevape?!

Hrvatska lutrija je u 2013. godini potrošila dva milijuna kuna za reprezentaciju, pokazuje njihov Plan nabave roba i usluga.

20.2.2014.
9:02
VOYO logo

U Planu nabave roba i usluga za 2013. piše da je s pozicije Ureda uprave na reprezentaciju potrošeno milijun i 962 tisuće kuna, od čega je za usluge reprezentacije u zemlji i inozemstvu potrošeno 1,7 milijun s PDV-om, te 200.000 kuna u vlastitim proizvodima i trgovačkoj robi. Član Uprave Dražen Kovač za Jutarnji list tvrdi kako su troškovi reprezentacije zapravo iznosili iznosi 314.385,8 kuna.

Direktori troše 1.000, a članovi Uprave oko 2.000 kuna mjesečno

"Gledajte, sve je reprezentacija. I ova kava koju sada pijemo", kazao je Kovač pa nastavio: "Reprezentacija je smanjena za sedam posto u odnosu na 2012. i iznosi 314.385,8 kuna. U ovaj iznos ulaze troškovi ugošćavanja poslovnih partnera i distribucije promotivnih materijala. Direktori poslovnih jedinica imaju pravo reprezentacije u iznosu od tisuću kuna mjesečno, a članovi Uprave nemaju limita no u pravilu troše oko dvije tisuće kuna mjesečno. Nekada mi je i krivo zbog limita direktorima jer je jasno da je nemoguć ozbiljan poslovni ručak sa pet, šest važnih poslovnih partnera ugurati u taj budžet od 1.000 kuna, pogotovo na mjesečnoj razini. Što da rade, da predstavnike najvažnijih korporacija vode na ćevape?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto je onda u Planu naveden iznos od gotovo dva milijuna kuna, Kovač je objasnio da je to je trošak reprezentacije cijele kompanije i da oni "to tako knjiže".

Ipak, Kovač je priznao da je u 2013. nabavljeno više boca 'zlatnog pjenušca' koje su poklonjene poslovnim partnerima na večeri uoči 40. godišnjice osnivanja tvrtke jer je "neozbiljno predsjedniku Republike pokloniti bocu jeftinog vina". Ukupni trošak nabave promotivnih materijala za tu večeru (poput pjenušca, Rubikovih kocki, kravata i marama) bio je 247.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo