Što će mu reći u HDZ-u? /

Hasanbegović drugi na listi Brune Esih na izborima u Zagrebu, Esih: 'On je svjestan posljedica'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Za sada u HDZ-a nisu odgovarali na pozive kako komentiraju to da je Hasanbegović na listi Brune Esih

5.5.2017.
20:15
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Na službenoj stranici izbora za gradonačelnika Zagreba i Gradsku skupštinu objavljene su potpune liste kandidata za lokalne izbore.

Ono što je 'zapelo za oko' mnogima jest da je na listi nezavisne zastupnice Brune Esih Zlatko Hasanbegović - još uvijek zastupnik HDZ-a i bivši ministar kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to znači za budućnost Hasanbegovića u HDZ-u još uvijek nije poznato, ali jasno je što predsjednik Vlade i šef HDZ-a Andrej Plenković misli o tome.

Prije nešto više od mjesec dana izjavio je ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem od Hasanbegovića i svih članova HDZ-a u Zagrebu da čvrsto i angažirano podupru Dragu Prgometa u Zagrebu kao našega legitimnog, kvalitetnog kandidata koji će u Zagrebu i za sebe i za HDZ napraviti sjajan rezultat. Oni koji budu radili eventualno protiv našega kandidata, za to će snositi posljedice. Ako netko kani na izborima podržavati opcije koje nisu HDZ, sretan mu put, otvorena su mu vrata", izjavio je Plenković 25. ožujka nakon objave kandidature Brune Esih.

Ovaj politički 'transfer' dolazi u posebno neugodnom trenutku mogućeg preslagivanja Vlade nakon tjeranja Mosta. Istina, i Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović glasali su protiv opoziva Zdravka Marića, ali pitanje je kakav će biti njihov stav nakon izbora.

Zanimljiva činjenica je i da se na listi Brune Esih nalazi i general Željko Glasnović i to na 51. mjestu.

Bruna Esih rekla je da su stavljanje Zlatka Hasanbegovića na listu "držali u tajnosti" iako su znali da tajnost može trajati najviše jedan dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Hasanbegović je na listi drugi, odmah poslije nositeljice lice Brune Esih, a zadnji na listi je nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović. Bruna Esih je nezavisna saborska zastupnica, koja je, kao i njezin kolega saborski zastupnik HDZ-a Zlatko Hasanbegović u Klubu zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

I Bruna Esih je u izjavi za Hinu samo poručila da će početkom idućeg tjedna biti održana konferencija za novinare i da će Hasanbegović tada imati priliku sam obrazložiti svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da ja sada ne bih ništa rekla vezano uz to", rekla je Esih te istaknula kako je Hasanbegović "donio odluku i potpuno je svjestan svih okolnosti što se tiče i njegovog članstva u HDZ-u i svih mogućih posljedica. Dakle, to je onaj nekakav sljedeći korak odnosno razgovor koji možemo očekivati nakon ove njegove kandidature na Listi za Gradsku skupštinu", rekla je Esih. 

Za sada se nije mogla dobiti reakcija iz HDZ-a.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo