novi podaci / Stižu podaci po županijama: U Sisačko-moslavačkoj županiji 52 novozaražene osobe

Image
Foto: RTL

33 nova slučaja bolesti COVID-19 u Koprivničko-križevačkoj županiji

27.1.2021.
12:36
RTL
VOYO logo

Na području Zadarske županije 29 je novozaraženih koronavirusom, a ukupno je aktivno 240 slučajeva, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitaliziran je 21 oboljeli, od kojih je troje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju je troje pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 290 uzoraka, pod nadzorom je 1030 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 60 osoba. Među novooboljelima 15 ih je u Zadru, četvero u Benkovcu, dvoje u Povljani, te po jedna osoba u Biogradu, Ninu, Pagu, Pakoštanima, Pašmanu, Posedarju, Privlaci i Stankovcima. Policija nije zabilježila kršenja samoizolacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14 novoozaraženih

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 14 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a tri su osobe umrle, priopćili su u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite. Oporavila se jedna osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva u toj županiji 120. U samoizolaciji se nalazi 646 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 50 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru. Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je 13 pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umrle su tri osobe pozitivne na koronavirus, navodi se u priopćenju krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite.

40 novih slučajeva

U Karlovačkoj županiji je 40 novih slučajeva covida-19, umrlih nije bilo, a pet je osoba na respiratoru, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite. U Karlovcu je 20 novooboljelih osoba, po pet u Dugoj Resi i Ogulinu, tri u Draganiću, dvije u Generalskom Stol, Plaškom i Vojniću te jedna novooboljela osoba u Ozlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bolnicama Karlovačke županije na liječenju je 46 covid pozitivnih pacijenata, od kojih su četiri novoprimljena, a na respiratoru je pet pacijenata. Otpušteno je sedam ljudi, a u protekla 24 sata nije bilo umrlih. U samoizolaciji su 242 osobe i policija nije utvrdila kršenje te mjere.

Karlovačka inspekcija Stožera civilne zaštite u prodavaonicama, ugostiteljskim objektima, u autobusnom prijevozu i nekim uslužnim djelatnostima nije utvrdila nepravilnosti u poštovanju protuepidemijskih mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna novooboljela

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 1 je novooboljela osoba od covida-19. Oboljela osoba je s područja Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljele osobe.

Od covida-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2809 osoba, od čega je 47 aktivnih slučajeva, 103 osobe su preminule te je ukupno izliječeno 2659 osoba. Na liječenju na covid-odjelu OB-a Gospić trenutno se nalazi 11 osoba. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 129 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 novozaraženih osoba

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 266 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 15 novozaraženih osoba s područja županije. Za 10 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.U epidemiološkoj obradi nalazi se 5 osoba. Izliječeno je 8 osoba.Trenutno je 90 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 695 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 30 osoba, od toga su 4 osobe u respiracijskom centru.Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1932. i 1934. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41 novi slučaj

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, a u posljednjih tjedan dana ukupno 191 novi slučaj. Broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je 115, a broj novozaraženih na 100.000 stanovnika zadnjih 14 dana je 238.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 344 uzorka, od kojih je 178 zaprimljeno preko covid-ambulante od simptomatskih pacijenata. Udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima je 18 posto, a u svim testiranim uzorcima je 12 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 75 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 26 osoba na Odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 7 u Jedinici intenzivnog liječenja, od kojih 6 na respiratoru, 28 osoba je u Klenovniku i 14 u Novom Marofu. Tijekom 24 sata preminule su dvije osobe pozitivne na covid-19. Ukupno je dosad evidentirano 350 preminulih osoba pozitivnih na covid-19.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirane su 14.653 osobe pozitivne na covid-19. Aktivnih slučajeva je 187.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67 novih slučajeva zaraze

U Primorsko-goranskoj županiji je 67 novih slučajeva zaraze, a 37 osoba je ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 608 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova danas iznosi 10.5%.

52 novozaraženih

U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan su pedeset dvije novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Radi se o dvadeset osam osoba s područja grada Siska, šest osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja općine Lekenik, tri osobe s područja općine Martinska Ves, tri osobe s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Novske, dvije osobe s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Sunja te jednoj osobi s područja grada Gline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33 nova slučaja

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 33 nova slučaja bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 117 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju trenutno nalaze 22 osobe.

9 pozitivnih

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 76 slučajeva zaraze koronavirusom, 57 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 19 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 221 osoba, a ukupno je testirano 26619 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 138 uzoraka, od kojih je 9 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo