ide na istok / Stiglo nevrijeme. Počupana stabla od Varaždina do Zagreba, u Samoboru diglo krov zgrade

Image
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Kako su najavljivali meteorolozi, od Slovenije, preko unutrašnje Hrvatske, oblaci će nastaviti put u smjeru istoka

18.7.2023.
21:04
Mia Slafhauzer/PIXSELL
VOYO logo

Slovenija je digla upozorenje da stiže nevrijeme, a ono se nakon toga preselilo i na hrvatsko područje.

Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je više dojava građana vezanih uz olujno nevrijeme koje je oko 20:00 sati zahvatilo varaždinsko područje. Nevrijeme je uzrokovalo pad drveća i električnih stupova, a područje uz granicu sa Slovenijom zahvatila je slaba tuča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme je zahvatilo zagrebačko i samoborsko područje. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više desetaka dojava o padu granja i drveća na ceste, a u Samoboru je uslijed jakog vjetra dignut krov zgrade.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Grmljavinsko nevrijeme s vjetrom i jačom kišom koja je intenzivno padala desetak minuta zahvatilo je u večernjim satima i područje Međimurske županije. Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je dojave o srušenom stablu na prometnicu, dok dojava o štetama nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski centar 112 Krapina primio je nekoliko dojava zbog olujnog vjetra i jake kiše koja je zahvatila područje Krapinsko – zagorske županije. Zaprimljeno je 7 dojava o srušenim stablima na prometnice i vodove električne energije, a u Klanjcu i Humu na Sutli je olujni vjetar dignuo krovove s obiteljskih kuća.

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava o posljedicama nevremena, radilo se o padu stabala na prometnice i na telefonski vod te oštećenom stupu dalekovoda (u kvaru je 10kV dalekovod Podgarić). Na terenu su pripadnici JVP Bjelovar, HEP Elektre Križ i djelatnici Poduzeća za ceste Bjelovar. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko je mjesta ostalo bez električne energije jer su stabla pala na električne kablove.

Što se tiče Slovenije, 24 ur govori kako je jak vjetar čupao krovove, rušio stabla koja su potom padala na vodove. Tako su neka naselja ostala bez struje. S druge strane jaka tuča zahvatila je kampere kojima su pomoć priskočili vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Snimatelj RTL-a, Janko Gredelj snimio nevrijeme u Zagrebu. Grmljavina, jak vjetar i tamni oblaci kao uvertira kiši

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo