prepucavanje se nastavlja / Stefanović nastavlja svađu s Petrovom: 'Neka Hrvatska riješi svoj rastući fašizam'

Cijela se stvar zakuhtala zbog haškog optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja, odnosno činjenice da ga Srbija nije uhitila i izručila ga Haagu

18.3.2016.
12:26
VOYO logo

Prepucavanje se nastavlja - srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovno je komentirao kritike iz Hrvatske koje mu je uputio Božo Petrov.

Image
'povampirenje fašizma' /

Srbija uzvratila Petrovu: 'Neka pogleda vlastito dvorište, crnokošuljaši paradiraju Zagrebom'

Image
'povampirenje fašizma' /

Srbija uzvratila Petrovu: 'Neka pogleda vlastito dvorište, crnokošuljaši paradiraju Zagrebom'

Cijela se stvar zakuhtala zbog haškog optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja, odnosno činjenice da ga Srbija nije uhitila i izručila ga Haagu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanović je upitan postoji li mogućnost da zbog Šešelja Hrvatska blokira Srbiju na putu u EU, na što je on odgovorio da bi Hrvatska kao država članica EU i kao zemlja koja nekome želi držati lekcije, prvo trebala pogledati situaciju u kod sebe, piše N1.

Ministar tvrdi da je u Hrvatskoj primjetno kršenje ljudskih prava Srba – od prava na povratak, preko zapošljavanja, obrazovanja, do nemogućnosti da, kako je rekao, "imate ćiriličnu tablu, a da ne bude polomljena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na nedavno postrojavanje 'crnokošuljaša' u centru Zagreba, "o čemu se šuti ili tiho i sramežljivo govori", te poručio kako Hrvatska treba prvo riješiti "pitanja sa narastajućim fašizmom i pitanja koja muče Srbe".

"Nije Srbija protjerala 300.000 Hrvata iz Srbije, nego je Hrvatska protjerala 300.000 Srba koji su bili državljani Republike Hrvatske. Prvo neka se suoči s demonima vlastite prošlosti, da se ispriča, pa onda da se sjeti drugima dijeliti lekcije", rekao je on i poručio vladi u Zagrebu: "Neka ljudska prava brane tamo, pa neka onda gledaju što se događa u drugim državama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stefanović je poručio i da Srbija želi dobre odnose sa svojim susjedima, ali da su “unutrašnje stvari Srbije unutrašnje stvari Srbije”.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Hrvatske i čelnik Mosta Božo Petrov kritizirao je vlasti u Srbiji što Vojislava Šešelja nisu izručili Hagu kako bi bio prisutan na izricanju presude 31. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo