STANOVNICI MAKARSKE RIVIJERE 'KAZNILI' VLAST: / Zbog devastacije obale birali mlade; 'Neopterećeni prošlošću mijenjat ćemo grad'

Image
Foto: Morski.hr/osobni album

Čini se da je ljudima više puna kapa nasipavanja mora i plaže građevinskim materijalom i zemljom, za koje i stručnjaci kažu da ozbiljno šteti podmorju

18.5.2021.
18:27
Morski.hr/osobni album
VOYO logo

Pojedincima koji zakon tumače onako kako njima odgovara mogao bi doći kraj, barem što se tiče Makarske rivijere. Oni su od svog okoliša napravili smetlište, a devastacija obale na tom području izmakla je kontroli i zdravom razumu, piše Morski.hr. Čini se da je ljudima više puna kapa nasipavanja mora i plaže građevinskim materijalom i zemljom, za koje i stručnjaci kažu da ozbiljno šteti podmorju.

Zato su se Makarska i Podgora našle pod svjetlima reflektora pa su građani odlučili promijeniti vlast. Većinu je u gradskom vijeću Makarske dobio SDP (38,17 posto) na čelu sa Zoranom Paunovićem koji je kao kandidat za makarskog gradonačelnika dobio 44,87 glasova građana. Paunović ulazi u drugi krug s dosadašnjim HDZ-ovim gradonačelnikom Jurom Brkanom, poznatom po tome što je "tražio" najbolji materijal za istovar u more pa ga pronašao na gradilištu dječjeg vrtića, piše Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U podgorskom Općinskom vijeću većinu od 42,76 posto dobila je Nezavisna lista mladih predvođena Petrom Radić, aktivisticom za očuvanje prirodnih resursa. Radić ulazi u drugi krug za izbor novog načelnika ili načelnice ući s 40,32 posto u odnosu na dosadašnjeg načelnika Antu Miličića koji je dobio 27,14 posto. Miličiću Podgorani očito zamjeraju, osobito devastaciju obale.

Image
MOROCID U MAKARSKOJ: /

Grad poznatu plažu nasipa nekvalitetnim materijalom: 'Našli smo ga na gradilištu novog vrtića'

Image
MOROCID U MAKARSKOJ: /

Grad poznatu plažu nasipa nekvalitetnim materijalom: 'Našli smo ga na gradilištu novog vrtića'

'Ponos i zajedništvo'

Odgovarajući na pitanje jesu li očekivali toliku potporu birača, Petra Radić odgovara da su reakcije bile čisto oduševljenje, ponos i zajedništvo svih onih koji su sudjelovali u njihovu radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultate nismo previše prognozirali jer smo jako puno vremena utrošili na rad u kampanji, ali su nas pozitivno iznenadili. Već danas smo se krenuli pripremati za idući krug, te cijeli proces, unatoč velikoj prednosti, shvaćamo krajnje ozbiljno i odgovorno", rekla je Radić za Morski.hr.

Image

"Od početka sam vjerovao u dobre rezultate jer moj tim i ja nudimo nove ideje i projekte, razmišljanje izvan okvira i u politiku donosimo čisti obraz. Nismo opterećeni prošlošću i želimo mijenjati na bolje naš grad. Makarani su pokazali da je promjena potrebna, ali još ništa nije gotovo. Drugi krug je nova utakmica u kojoj znamo da će naši suparnici izvući sve adute. Zato i ovim putem pozivam sve da opet izađu na izbore i ponovno zaokruže promjenu. Zajedno ćemo se izboriti za Makarsku kojom se ponosimo", rekao je Paunović koji je kandidat za novog gradonačelnika Makarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'ZNAM DA SAM MNOGIMA STAO NA ŽULJ': Gradonačelniku Makarske prijetnja smrću ispisana na predizbornom plakatu

Što građani najviše zamjeraju aktualnoj vlasti?

"Zadnji prosvjedi su zapravo kulminacija niza loših odluka koje su donesene u upravljanju prostorom. To ja naš najjači resurs, a nažalost smo nacionalno prepoznati po tome da ga devastiramo. Zadnji je bio obalni pojas, ali tu je i problem prekomjerne izgradnje i betonizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vrijeme je da tome stanemo na kraj te da aktivno uključimo struku i zainteresirane građane u odlučivanja koja definiraju vizuru našeg grada. Naša budućnost nije zabetonirana, ali najvećoj makarskoj vrijednosti – javnom prostoru – moramo pristupiti pametnije", rekao je Paunović.

Cijeli intervju novih mladih snaga i aktivista s Makarske rivijere te njihova plana pročitajte na portalu Morski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo