PRERASLO U 'RAT' / Srpska radnica došla na sezonu na Krk: 'Rekli su mi da bih trebala ugraditi sise, posluživati u štiklama'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Njezina objava postala je hit u regiji, a vlasnik konobe kaže da ga je pokušala ucijeniti na što ne pristaje te da nikoga nije zakinuo pa neće ni nju. Iznosi svoju stranu priče koja je malo drugačija

4.7.2023.
9:47
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Cijela regija bruji o iskustvu 20-godišnjakinje iz Srbije koja je u Hrvatsku došla raditi na sezonu, ali kako je njezina majka opisala u objavi u jednoj grupi na Twitteru, djevojka je doživjela "pakao" dok je radila u restoranu Konoba La Marinero i navodno savjet krčke policije da se vrati u Srbiju.

Jutarnji list razgovarao je s akterima 'rata' u koji je prerastao ovaj poslovni raskid - gimnazijalkom Anastasijom Isaković i vlasnikom konobe Marinom Dedićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je ispričala mlada radnica, posao je pronašla preko oglasa, a radnica je preko telefona bila susretljiva. Došla je raditi na sezonu 13. lipnja, ali nije joj bila riješena radna dozvola zbog čega nije radila prvih tjedan dana. Izgleda da je početak sezone nešto slabiji pa su počele nesuglasice među vlasnicima.

"Kako je vrijeme prolazilo i nije bilo posla, šef i šefica postajali su sve nervozniji i stalno su se međusobno svađali", rekla je i dodala da su se vlasnici svađali čak i pred gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas su krivili da ne radimo dobro pa nema gostiju. Jedan dan gazda je bio vrlo ljut, derao se cijeli dan na mene, govorio da sam nesposobna. Imao je vino u plastičnim flašama, recimo, pa je bio jako ljut jer ne znam gdje je. Pa nisam ni znala da ima vina u plastičnim bocama", kazala je djevojka koja je ostala mirna i ljutnju pripisala lošem početku sezone.

Image
vodič za jeftini dubrovnik /

Rita je na Stradunu dala 25 eura za dva sladoleda i viknula: 'Iznuda!' Ali mi smo iza ugla našli jeftiniji...

Image
vodič za jeftini dubrovnik /

Rita je na Stradunu dala 25 eura za dva sladoleda i viknula: 'Iznuda!' Ali mi smo iza ugla našli jeftiniji...

Anastasija je ispričala da je svaki dan netko od zaposlenika plakao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što se tu događalo bilo je psihičko zlostavljanje. Ništa nije bilo dobro, lokal zbog nas propada… Kad sam došla, šefica mi je prvi dan rekla da bih trebala 'ugraditi' sise, dva dana kasnije šef me pitao znam li hodati u štiklama. Kad sam rekla da znam, rekao je da će mi kupiti minić i štikle da u tome služim hranu", kazala je, a na ovakve riječi šefa odgovorila je da nije došla biti atrakcija da bi oni privukli goste, već da bi goste trebala privući hrana na što se vlasnik naljutio.

Situacija je eskalirala kada je Anastasija jednu večer oko 21:20 sati pitala gdje je večera jer su se dogovorili za dva topla obroka, a posljednjih su dana preskakali večeru. Prema ispovijesti 20-godišnjakinje, vlasnici su počeli vikati, ali su ipak na kraju nešto napravili za jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počela je paranoja da kujemo zavjeru protiv njih, da želimo svi otići. Stalno su mi govorili - ako mi se ne sviđa da idem", rekla je Anastasija i dodala da ih je šefica ponovno napala, a nije joj se svidio ni Anastasijin odgovor da su oni došli raditi, a ne uplitati se u njihove bračne svađe.

"Počela se derati da sam balavica i besramna, okrenula sam se i pogodila me pepeljara u kuk. Imam i modricu, u šoku sam. Psovala me, navlačila, vrištala da sam debil… Prepala sam se. Viša je od mene 15 centimetara, deblja 30 kilograma i starija 30 godina. Od jada sam se nasmijala i okrenula da odem, potrčala je za mnom, muž ju je uhvatio", otkrila je potresena 20-godišnjakinja koja se nakon ovog nemilog događaja otišla u apartman spremiti pa je uz pomoć lokalnih stanovnika pronašla sobu i sve javila majci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka se potom obratila policiji koja nije došla. Anastasija je ujutro otišla kod vlasnika da joj isplati novac, a dogovorili su 300 eura na ruke i 300 eura na karticu što joj nije odgovaralo pa je šef ponudio 500 eura na ruke i 300 na karticu. Potpisala je da je primila novac, a on joj je rekao uplatiti još 100 eura, odnosno pola plaće koliko je odradila.

Potom je otišla na policiju da bi prijavila nasilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovorili su da je zvao gazda i rekao da ne trebaju dolaziti, da smo se dogovorili. Pitao me odakle sam, rekla iz Srbije, rekao mi je 'pa idi ća'. Na koncu je uzeo moje podatke i rekao da čekam njegovog kolegu zbog davanja iskaza, kad nije bilo nikoga 20 minuta, otišla sam", zaključila je 20-godišnja Anastasija.

O svemu je progovorio i vlasnik konobe Dedić koji je opovrgnuo njezinu priču te rekao da je djevojka bila loša radnica "na tabletama" te da kada je odlazila, htjela ih je ucijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"500 na ruke i ništa neću pričati", piše u jednoj od poruka koje su izmjenjivali.

"Ovdje sam potrošila 500. Ni za što. To nije lijepo", nastavlja se u porukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dedić je rekao da nikada nikoga nije zakinuo pa tako neće ni nju, ali da ga je pokušala ucijeniti na što ne pristaje.

"Tražila je prvo još 1000 eura, pa onda 500 i 300 na račun. Zašto? Zaradila je 600 eura, 500 sam joj dao, još sam joj dužan 100 i to je to. Apsolutno je došla bez iskustva, htio sam je odmah poslati ća, međutim supruga je inzistirala na tome da ostane", rekao je Dedić i dodao da je osoblje reklo da je na terapijama, a tablete za smirenje i sam je poslije pronašao u šanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva je pod tim tabletama hodala po terasi, tanjuri su joj padali iz ruku pa sam je na njezin nagovor ostavio u šanku, nek‘ radi. Što se tiče priče o pepeljari, to je ona plastična što se gore otvara i koju je žena slučajno gurnula rukom, a ona je, vidim, sad od toga napravila dramu. No sad je sve gotovo", zaključio je Dedić.

Za konobu pristižu negativne recenzije jer je Anastasijina majka u objavi pozvala ljude da ostave recenziju iako nikad nisu posjetili taj lokal. Stotine poziva i pritužbe na navodne žohare, a Dedić je poslao čak i dokumente da njihova konoba ima dozvole i zdravstveno-higijenske papire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: 'Njemica rezervirala nepostojeću vilu u Medulinu pa poljubila vrata. Policija otkrila da ima trag do prevarantice'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo