Sramota! Smeta joj što mlada popisivačica muca

13.4.2011.
8:48
VOYO logo

Sramotan komentar ispisala je članica HSP-a Mirjana Vulas i time povrijedila osjećaje svih osoba koje imaju govorni nedostatak, a trude se živjeti kao i svi ostali ljudi.

Mlada popisivačica bila je šokirana, mucanje joj se pojačalo, pa joj je bila potrebna stručna pomoć, željela je odustati od popisivačkog posla, no od toga su je odgovorili kolege u trogirskom Popisnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Djevojka je posao obavila korektno, njezina kontrolorka je prezadovoljna, niti jedna pritužba iz domaćinstava nije došla. Čvrsto sam uvjerena da ona može obavljati posao popisivačice, razgovarali smo s njom i uvjerili je da ne smije odustati. Istina je kako je popisivač izrazito posvećen komunikaciji s ljudima koje posjećuje, ali ljudi koji imaju govorni nedostatak više će se truditi, to je njihova borba za život, ne smiju pokleknuti, a mi ostali moramo im pružiti svu potporu.

Još prije trideset godina bila sam na jednom seminaru koji je vodio Željko Rohatinski, sadašnji guverner HNB-a; imao je problem, ali nije se predavao, a mi smo ga u svemu razumjeli, i vidite dokle je dogurao", kaže za Slobodnu DalmacijuSilvana Ševo iz Popisnog centra, koji, zanimljivo je, dijeli prizemlje zgrade upravo s HSP-om, čija je članica izrekla diskriminirajući stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada logopedica Emilija Ujević iz Udruge tjelesnih invalida TOMS kaže da takve šokantne situacije, kao prozivanje, ruganje ili osuđivanje osoba koje mucaju, prouzroče još gore stanje zbog uzbuđenja koje proživljavaju.

"Zaista bi ih trebalo poštedjeti toga jer niti je kulturno niti civilizirano", upozorava Ujević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Trogir nakon malo vremena dobio još jednu priču o netoleranciji, i to od građanke koja je pripadnica neke stranke: prije nekoliko mjeseci mlada je SDP-ovka Helena Novak također je na Fejsu ispisala "sve najgore" o Albancima koji žive u njezinu gradu. "Žao mi je da sam ikoga svojom nespretnom izjavom na Facebooku uvrijedila. Bila sam ljuta jer su politički podobne osobe dobile posao popisivača, dok smo moja kći i ja nezaposlene", kazala je autorica skandalozne izjave Mirjana Vulas, svjesna kako je pogriješila i da je izjavom uznemirila Trogirane.

"Nepravda me na to natjerala. Puna mi je kapa veza i vezica. Zašto moja kći nije mogla dobit posal? To me razljutilo i nesmotreno sam reagirala", priznaje Mirjana Vulas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-više o temi Popis stanovništva

Vezani članci:

arti-201101250098006 arti-201101270454006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo