Sramota! Nema noge, a nije potpuni invalid!?

Satnika Pavkovića šokirala je liječnica koja je ustanovila da je 60 posto invalid na jednoj nozi jer ima kuk, a na drugoj, koja je u istom stanju, 20 posto jer je riječ o parnom organu!

19.12.2010.
13:41
VOYO logo

Četrdesettrogodišnji satnik Marko Pavković, koji je u ožujku poslije povratka iz misije u Afganistanu, nakon što je na njega automobilom naletjela profesorica Bernardina Petrović , izgubio obje potkoljenice, vodi još jednu bitku.

U Croatia osiguranju tvrde da on nije 100-postotni nego 80-postotni invalid, pa je uzeo odvjetnika Brunu Špica i započeo sudski proces s osiguravajućim kućama, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi su počeli u još u listopadu kada je Pavković liječnici u Mirovinskom osiguranju u Karlovcu morao dizati nogavice da dokaže da hoda na protezama.

"Liječnica je rekla da ne čita novine", kroza smijeh se prisjetio Pavković, no ostatak priče nije mu nimalo smiješan jer je otkrio da su noge jedan organ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnica je ustanovila da sam 60 posto invalid jer jedna mi je noga odrezana iznad koljena, no imam funkcionalan kuk, a na drugu koja je u istom stanju mogu dobiti samo 20 posto jer nije riječ o dva, nego o jednom parnom organu", objasnio je Pavković i dodao da su mu na sve još dodali 10 posto "gratis".

Pokušao je liječnici objasniti da ne može hodati na jednoj protezi jer one imaju dva položaja zakočeno i otkočeno koljeno, a upravljanje njima zahtijeva korištenje isključivo mišićima leđa i stražnjice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostala je gluha, jer, kaže Pavković, tako kazuju tablice po kojima se računa postotak oštećenja. Otkriva da ima dana kada zbog ožiljka na desnom bataljku, po kojem se od proteza prave žuljevi i plikovi, ne hoda i po nekoliko dana.

'Tko zna kuda je hodao'

"Sramota je da su mi odobrili tako malen iznos jer MORH po svakom kontingentu koji ode u misiju, a godišnje ih je nekoliko, uplati Croatia osiguranju za ljude oko 3,5 milijuna kuna", kaže Pavković, posve siguran da se osiguravatelji hvataju za rupu u zakonu jer, kako tvrde, nije stradao u misiji već pri povratku kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa nije on stradao poslije povratka već pet sati nakon što je avion sletio u Zagreb. Tko zna kuda je hodao", prisjetio se u razgovoru za Večernji list satnik Pavković riječi jedne djelatnice osiguranja.

Vezani članci:

arti-201009070004006 arti-201005290036006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo