kvalitetniji, brži i bolji / Splitsko-dalmatinski Zavod za hitnu medicinu dobio šest novih vozila vrijednih oko 3,3 milijuna kuna

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vozila će koristiti ekipe Hitne medicinske pomoći u Makarskoj, Supetru, Vrgorcu, Trogiru, Omišu i Solinu, pa će tako prijevoz pacijenata postati još kvalitetniji, brži i bolji

7.2.2018.
13:10
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije dobio je šest novih vozila Hitne pomoći vrijednih oko 3,3 milijuna kuna, i kupljenih iz županijskog proračuna, a ključeve vozila župan Blaženko Boban predao je u srijedu ravnatelju Zavoda Leu Luetiću.

Vozila će koristiti ekipe Hitne medicinske pomoći u Makarskoj, Supetru, Vrgorcu, Trogiru, Omišu i Solinu, pa će tako prijevoz pacijenata postati još kvalitetniji, brži i bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko-dalmatinski župan Babon istaknuo je kako Hitna medicinska pomoć u županiji tijekom ljeta ima udvostručene aktivnosti, pogotovo kada se u obzir uzme broj turista koji borave na tom području, ali i manifestacije na kojima se okuplja veliki broj ljudi, zbog čega je potrebno promptno reagirati.

"Nadam se da su naši pacijenti posljednjih godina zadovoljni s uslugama naše Hitne medicinske pomoći, a tako će biti i ubuduće, posebno sada kada su dodatno osigurana i ova nova i brza vozila", rekao je župan Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je u godinu dana županija Zavodu za hitnu medicinu iz proračuna kupila ukupno 14 novih vozila.

Image

Split: Zavod za hitnu medicinu dobio 6 novih vozila

Image

Split: Zavod za hitnu medicinu dobio 6 novih vozila

Ravnatelj Zavoda Leo Luetić kazao je da su, osim ugrađene medicinske opreme, u novim vozilima ugrađene i Tetra ručne radio stanice te uređaji za praćenje vozila tako da se na ekranu u svakom trenutku može vidjeti gdje je koje vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit rekao je da su zadovoljni s ukupno 120 vozila Hitne medicinske pomoći u Splitsko-dalmatinskoj županiji, od čega je 50 novih, naglasivši da trenutačno imaju najbolji prosjek starosti vozila hitne medicine u Hrvatskoj.

"Prošle godine smo na terenu imali oko 20 tisuća intervencija, dok ukupno kroz naš Zavod godišnje prođe oko 200 tisuća pacijenata. To znači da tijekom dvije godine kroz naš Zavod prođe 'cijela županija'. Što se tiče 'zlatnog sata' nastojimo biti u skladu sa standardima što znači da u 80 posto slučajeva do pacijenta stignemo u okviru 10 minuta u urbanim područjima , a u 80 posto slučajeva u okviru 20 minuta u ruralnim područjima. Nastojimo se držati tih prosjeka", zaključio je  Luetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo