Uživo s Rive noću /

Splitski ugostitelj o produženju rada do 2: 'Pa mogli su pustiti i cijelu noć. Sezona? Samo da završi rat u Ukrajini!'

Image
Foto: RTL

Niti Hrvatska niti Dalmacija ne žele taj rat. 'Nadamo se ponoviti prošlu sezonu. Koliko god je bila izazovna, uspjeli smo se profilirati kao autodestinacija'

18.3.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

Za RTL Danas se iz Splita s Rive javio Rade Županović. Ugostitelji od večeras opet mogu raditi do 2 iza ponoći. Jesu li ugostitelji spremni za duži noćni rad? 

Ugostitelji su poruku spremnosti poslali još prije jedne godine na onom velikom prosvjedu u Zagrebu, istu poruku šalju i sada, samo što je veliki broj u međuvremenu morao zatvoriti svoje ugostiteljske objekte, kazao je reporter RTL-a, a onda porazgovarao sa splitskim ugostiteljem Leom Malešom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polako izlazimo iz ove koronakrize, napokon ide neko popuštanje mjera, mada znamo da se veliki dio koronarestrikcija prelomio preko nas ugostitelja i to je ostavilo traga. Sada ove nove mjere, dozvolili su nam rad do 2 sata, a ja i dalje mogu reći da ne vidim razlog zašto primjerice noćnim klubovima nisu ostavili da rade do ujutro", kazao je Maleš.

Može li ovo dopuštanje rada do 2 sata makar donekle vratiti, nadoknaditi profit koji su izgubili u protekle dvije godine?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lokalna i državna vlast moraju shvatiti da smo im mi partneri, ne neprijatelji, da moramo uspostaviti dijalog, ne samo monolog... Hoće li nam pomoći? Hoće u jednoj mjeri", odgovorio je Maleš uvjetno pozitivno.

Županovića je zanimalo što Maleš misli, što će biti s turističkom sezonom s obzirom na geopolitičke potrese nakon korone? Ipak je riječ o temi o kojoj egzistencijalno ovisi cijela Hrvatska, Dalmacija posebno.

"Nadamo se da ćemo ponoviti prošlu sezonu. Koliko god je bila izazovna, uspjeli smo se profilirati kao auto-destinacija. Nadamo se da će i rat u Ukrajini završiti", odgovorio je Maleš.

Cijeli prilog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo