SPLIT DOBIO PRVU SOCIJALNO ZDRAVSTVENU MAPU: / Podaci će pomoći bolesnima i djeci s poteškoćama u razvoju

Image

Mapiranje usluga i njihovih pružatelja u jednom gradu uvijek je i proces propitivanja što nedostaje i što se može unaprijediti i pokrenuti,

20.4.2020.
13:27
VOYO logo

Splitska udruga MoSt predstavila je prvu Socijalno zdravstvenu mapu grada Splita koja pokazuje osnovne podatke o institucijama, ustanovama i organizacijama civilnog društva, priopćeno je iz te udruge.

Image

U mapi se među ostalim odgovara na pitanja tko sve u Splitu pruža potporu djeci s teškoćama u razvoju ili oboljelima od teške mioklone epilepsije, gdje su savjetovališta za teškoće u učenju i ponašanju, tko provodi programe potpore oboljelima od malignih bolesti ili gdje i kada se može donirati odjeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mapa je rezultat obrade i ažuriranja podataka o uslugama koje se provode u gradu Splitu i koje su, sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, usmjerene na različite skupine korisnika i podržane od Grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske. Mapa sadržava i neke važne telefonske brojeve koji mogu biti u različitim nepovoljnim okolnostima dragocjeni", navodi se u priopćenju MoSta.

Uskoro aplikacija 'Kako preživjeti Split'

Kako su istaknuli, to je prva faza izrade i u procesu su dopune i pripreme digitalne aplikacije koja će biti dostupna mnogobrojnim građanima. Namjeravaju izraditi i posebnu aplikaciju "Kako preživjeti Split" po ugledu na mnoge gradove u svijetu koji i onima koji preživljavaju na ulici omogućuju brzu i odgovarajuću potporu i pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mapiranje usluga i njihovih pružatelja u jednom gradu uvijek je i proces propitivanja što nedostaje i što se može unaprijediti i pokrenuti, ističu u MoStu i dodaju kako je to jedan od prvih pomaka da nitko ne bude marginaliziran i da zajedno izgrađuju koncept gradova koji se brinu.

"Socijalno zdravstvena mapa nastala je u okviru našeg programa Centra znanja za društveno uključivanje i smanjenje siromaštva i u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju. Grafički dizajn mape je izradio Luka Duplančić", stoji na kraju priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo