TIKA-TAKA NOGOMET / ŠPANJOLSKA

Image

Španjolci sada imaju priliku po prvi puta u povijesti nogometa spojiti naslove na tri velika natjecanja u nizu. To je veliki cilj koji je pred nama. Sad ćemo vidjeti možemo li to ostvariti", najavio je uspješni španjolski izbornik Vicente del Bosque.

21.5.2012.
19:50
VOYO logo

Nogometna priča aktualnih europskih i svjetskih prvaka počela je 1909. godine kada je osnovan Španjolski nogometni savez. Koliko je već dugo 'La Roja' prisutna i učinkovita na kontinentalnim smotrama govori i podatak da o broju odigranih utakmica u završnicama. Španjolska je od 1960. godine apsolutni rekord sa 135 utakmica.

Vratimo se ipak u sadašnjoj i posvetimo se onome što će se događati u bliskoj budućnosti. Naime, Španjolci sada imaju priliku po prvi puta u povijesti nogometa spojiti naslove na tri velika natjecanja u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 44-godišnjeg posta (osvojili europsku titulu pred svojim navijačima davne 1964. godine), Furija je drugi put u povijesti stigla na europski tron u Austriji i Švicarskoj 2008., a dvije godine kasnije pokorila je i svijet u Južnoj Africi.

Image
Foto: PIXSELL

Vicente del Bosque, Španjolska PXL Vicente del Bosque

"Nitko nikada nije osvojio zaredom europsko, svjetsko, pa europsko prvenstvo. To je veliki cilj koji je pred nama. Sad ćemo vidjeti možemo li to ostvariti", najavio je uspješni španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako odu do kraja u Poljskoj i Ukrajini, ujedno bi osvojili i treći europski naslov nakon 1964. i 2008. čime bi se izjednačili s Njemačkom koja za sada jedina ima tri europske titule.

Image

Na Europsko prvenstvo plasirali su se bez ikakvih problema. U skupini sa Češkom, Škotskom, Litvom i Lihtenštajnom ostvarili su svih osam pobjeda te se pridružili grupi od pet reprezentacija koje su upisale savršeni skor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput Barcelone, Del Bosque preferira 'tika-taka' nogomet s mnoštvo kratkih dodavanja i posjedom lopte. Tehničke mogućnosti momčadi su impresivne, no dio stručnjaka smatra da će izostankom Carlesa Puyola biti ranjivi u posljednjoj liniji.

Image

David Villa, Španjolska David Villa

Veliki problem je dugačka i teška sezona za većinu španjolskih reprezentativaca, kao i dugotrajna ozljeda najboljeg strijelca u španjolskoj povijesti (51) Davida Ville. No, Španjolci imaju toliko vrhunskih igrača da nova titula ne bi nikoga iznenadila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RASPORED:

Španjolska - Italija, 10. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska - Irska, 14. lipnja

Španjolska - Hrvatska, 18. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS IGRAČA:

Vratari: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), David De Gea (Manchester United)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana: Jordi Alba (Valencia), Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Alvaro Dominguez (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Ignacio Monreal (Malaga), Juanfran (Atletico Madrid)

Vezna linija: Santiago Cazorla (Malaga), Xabi Alonso (Real Madrid), Isco (Malaga), Benat (Betis Sevilla), Javier Garcia (Sporting Benfica), Bruno Soriano (Villarreal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad: Alvaro Negredo (Sevilla), Roberto Soldado (Valencia), Jesus Navas (Sevilla), Adrian (Atletico Madrid), David Silva (Manchester City)

Izbornik: Vicente del Bosque

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Image

PXL fernando torres PXL fernando torres

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo