Spaladium Arena je zatvorena, blokirali im račun

Sva događanja najavljena za ovaj mjesec u Spaladium Areni se otkazuju.

2.3.2012.
15:36
VOYO logo

Kulminacija je to agonije nikad dovršenog velebnog objekta koji su zajednički za Svjetsko rukometno prvenstvo gradili u javno-privatnom partnerstvu Grad Split i Vlada RH s konzorcijem koji čine Konstruktor IGH i Dalekovod.

''Banka koja je pratila izgradnju Spaladium arene blokirala nam je račun. Nismo u mogućnosti podmirivati svoje obveze prema dobavljačima, pa tako ni prema HEP-u zbog čega nam je isključena struja. Arenu sada moramo zatvoriti!'', potvrdio je Srđan Žižak, direktor Spaladium Arene. Kaže da ne smije govoriti od kada im je račun blokiran, ni koja je ih je banka blokirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jure Šundov, splitski dogradonačelnik, kaže da se problem nedovršene Spaladium Arene ne može riješiti bez pomoći Vlade koja je suvlasnik objekta. Dignuti su krediti za gradnju objekta koji je samo djelomično završen. Garaže, poslovni prostori i velebni toranj visok stotinu metara nikada nisu izgrađeni jer se dolaskom krize građevinski sektor, pa i Konzorcij, našao u velikim poteškoćama. Grad Split može se naplatiti jer je Konzorcij jamčio dovršetak projekta, ali gradonačelnik Željko Kerum tvrdi da bi aktiviranje tog prava značilo slanje na ulicu 5.000 ljudi, koliko ih tri velike građevinske tvrtke zapošljavaju.

Za sada vrata dvorane ostaju zatvorena. Renco Posinković, voditelj marketinga, u četvrtak je otkazivao najavljene koncerte za ožujak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo