krenule smjene uprave /

Dodatno srezan rejting Agrokoru, Sberbank: 'Spašavanje će trajati najmanje godinu'

Image
Foto: Ivo Čagalj/Robert Anić/PIXSELL

Ovo je još jedno u nizu snižavanje kreditnog rejtinga Agrokora, nakon što je krajem ožujka isto učinila agencija Moody's

5.4.2017.
17:35
Ivo Čagalj/Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Standard&Poor's snizio je u srijedu dugoročni i kratkoročni rejting Agrokoru s 'B-/B' na 'CC', što znači da postoji velika vjerojatnost neispunjavanja obveza, uz negativne izglede, koji odražavaju mišljenje te rejting agencije da bi kreditni rejting koncerna mogao biti snižen i na 'SD', što označava selektivni stečaj.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Plenkoviću stigao poziv za sastanak s Antoniom Alvarezom III.

>> Alvarez zaposlenicima: 'Spasimo Agrokor zajedno'; promjena direktora Mercatora i uprave Konzuma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Marić o Alvarezu: 'Poslao je vrlo dobru poruku bez puno najava i obećanja'

>> Glasnogovornica Alvarezovog tima: 'Direktor će nadgledati sve poslove'

Agencija tvrdi da će Agrokor morati proći kroz kreditno restrukturiranje, koje će biti pod nepovoljnim uvjetima za kompaniju, što pak povećava rizike.

Podsjetimo, ovo je još jedno u nizu snižavanja kreditnog rejtinga Agrokora, nakon što je krajem ožujka isto učinila agencija Moody's.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standard&Poor's je prije mjesec dana također značajno snizio Agrokorov rejting, uz objašnjenje da je "kapitalna struktura negativno pogođena rastućim rizikom refinanciranja duga koji dolazi na naplatu u 2018."

Sberbank: 'Spašavanje Agrokora trajat će najmanje godinu dana'

Potpredsjednik Sberbank CIB Igor Bulancev iz Moskve je poručio kako će angažman međunarodne konzultantske kompanije Alvarez&Marsal u spašavanju Agrokora potrajati najmanje godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulancev dodaje da će se Alvarez&Marsal baviti operativnim upravljanjem i zadaćama na financijskom ozdravljenju koncerna.

"Rok je zasad neodređen. Smatramo da će to, moguće, biti manje-više između godine i godine i pol. Zadaća je objediniti sve dionike, napraviti plan djelovanja i povećati učinkovitost rada kompanije", poručuje.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo