stigla joj iskaznica /

Šokirana umirovljenica iz Dugava: 'Učlanili su me u Bandićevu stranku bez mojeg znanja!'

Image

Predsjednica Bandićeve stranke u Dugavama koverte s iskaznicama ostavlja ljudima u sandučiću

4.2.2019.
14:24
VOYO logo

Zagrebačka umirovljenica Ana Pedišić (74) je ostala šokirana kada je prošli četvrtak iz poštanskog sandučića izvadila kuvertu u kojoj je pronašla člansku iskaznicu Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 sa svojim imenom i članskim brojem 012482.

Uz iskaznicu je u kuverti posjetnicu s podacima za kontakt ostavila Verica Ivanko. Zbunjena i uznemirena gospođa Pedišić tvrdi da tu ženu ne poznaje, iako žive u zgradi do zgrade u naselju Dugave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikada se nisam bavila politikom niti mi pada na pamet da bih bila članica ijedne političke stranke. Nisam se nikome javila ni prijavila niti igdje išta potpisala. Kojim pravom su me učlanili? Ne znam bih li nazvala tu gospođu da je pitam zašto mi je to dostavila. Jako me je uznemirila jer očito ima neke podatke o meni”, požalila se gospođa Pedišić Jutarnjem listu

Njezina susjeda Verica Ivanko predstavila se kao predsjednica Bandićeve stranke u Dugavama. Desetak stranačkih iskaznica za ljude koji žive u Dugavama, među kojima i ovu za gospođu Pedišić, tvrdi, 14. siječnja na stranačkom sastanku u Zapruđu dao joj je Alen Bitići, koji je u stranci odgovoran za gradsku četvrt Novi Zagreb istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja sam to dobila i samo proslijedila. Imam još kuverata koje moram odnijeti na adrese. Zašto me gospođa nije nazvala da me pita o čemu je riječ? Nemam pojma ni tko je ona. Stranka mi pošalje iskaznice za članove koji žive u Dugavama i jednostavnije mi je odnijeti im u poštanski sandučić nego da oni dolaze k meni. Zato im u kuverti ostavim posjetnicu da mi se mogu javiti i pitati ako ih nešto zanima. Nitko me još nije nazvao niti se bunio”, kaže Verica Ivanko i potvrđuje kako je gospođa Pedišić time što je dobila iskaznicu postala članica stranke. Što ako ne želi biti članica?

“Neka se ispiše. Neka zove u sjedište stranke u Praškoj. Nisam je ja učlanila. S time nemam veze”, tvrdi Ivanko i dodaje kako članovi moraju plaćati članarinu koja za umirovljenike iznosi 24 kune godišnje.

Svatko tko želi postati član stranke mora ispuniti pristupnicu, potvrđuje i Alen Bitići, koji je proslijedio spornu iskaznicu. Otkrio je podatke iz stranačke evidencije po kojoj je gospođa Pedišić 28. prosinca 2017. kao članica ugašene Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH), koju je vodila Bandićeva suradnica Višnja Fortuna, svojim potpisom pristala da je se prebaci u BM365.

A što na to kaže gospođa Pedišić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujte mi, nikada nisam čula ni za SMSH niti za gospođu Fortunu, a kamoli da sam joj išta potpisala. Možda je netko krivotvorio moj potpis. Članica sam jedino Matice umirovljenika, ali to nije stranka”, zaključuje umirovljenica iz Dugava za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo