Ravnatelj sigurnosne službe / 'SOA je bila uključena u slučaj Agrokor, ali nije bilo zahtjeva za sigurnosnim provjerama'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

SOA je bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor

23.8.2018.
15:23
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Danijel Markić u četvrtak je potvrdio da je ta služba bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor, ali da nije bilo zahtjeva za sigurnosnim provjerama pa se nisu koristili „resursi službe“ već samo „javno dostupni izvori“.   

SOA je bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor i bit će dalje i u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija. Bili smo prisutni na određenim sastancima i sigurno smo dali svoj doprinos“, kazao je Markić odgovarajući na novinarska pitanja ispred sjedišta hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Marić biti nova žrtva Agrokora? I pred Povjerenstvom je lagao o broju sastanaka oko Agrokora

Markić je odgovorio da ga je na sve sastanke pozivao premijer te da nitko nije tražio nikakve sigurnosne provjere, niti je po slovu zakona u tom slučaju to bilo i moguće zatražiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Sigurno sam dao svoje mišljenje kada sam bio na sastanku s određenim osobama. Kad Vlada mora odlučiti o jednoj osobi može pitati je li ona bila kontroverzna i onda koristimo javne izvore".

Ravnatelj SOA-e je kazao i da nije detaljno čitao objavljene iskaze bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, iz kojih proizlazi da su premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a, od početka bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljeni dijelovi iskaza Martine Dalić USKOK-u, Todorić odmah reagirao: 'Konačno su sve maske pale!'

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji sa čelnicima Fine i SOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo