Snježni kaos u Dalmaciji, zatvorene neke škole

Snijeg koji pada u Dalmaciji i Lici uzrokovao je pravi kaos na cestama. Redakcija Danas.

2.2.2012.
8:53
VOYO logo

Zbog izrazito niskih temperatura i snijega koji je napadao tijekom srijede, u Šibensko-kninskoj županiji su odlučili da neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama. O početku nastave župan Goran Pauk odluku će donijeti u četvrtak.

HAK: Ne idite na put ako ne morate!

Hrvatski autoklub izvijestio je u 8 sati da snijeg mjestimice pada u Lici i Dalmaciji. U Istri, pak, mjestimice puše jak vjetar, a na sjevernom i srednjem Jadranu, te u Gorskom kotaru zabilježeni su olujni i orkanski udari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog niskih temperatura u većem dijelu zemlje moguća je poledica, te u HAK-u vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme, ili da ako je moguće odgode putovanja.

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene te državna cesta Dobroselo-Mazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi i u trajektnom prometu

Nadalje, na Krčkom mostu promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Također, u prekidu su i trajektne linije Brestova-Porozina, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali. Na splitskom području u prekidu su sve katamaranske linije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najniža temperatura jutros: -19°C

Što se temperatura tiče, najniža temperatura jutros u 8 sati zabilježena je na Zavižanu i Sljemenu, od -19 i -14°C. U Daruvaru i Bilogori izmjereno je -11°C, a u Gospiću, Varaždinu, Osijeku, Slavonskom Brodu i Županji -10°C. U Zagrebu je izmjereno -7°C.

Pozivamo čitatelje da nam šalju fotografije ili snimke snijega i drugih vremenskih nepogoda na adresu vijesti@portal.net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo