SNIMKE RAZGOVORA BANDIĆA I KĆERI KONTROVERZNE ARHITEKTICE: / 'Kad te ustoličim onda ću te i službeno moći zaje******'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu ispitana je Pavla Šušković koja je navodno premještena na bolje radno mjesto bez potrebnih uvjeta,

8.5.2019.
19:07
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Danas je na suđenju suđenju gradonačelniku Milanu Bandiću i suoptuženima u aferi Agram svjedočila Pavla Šušković, Bandićeva suradnica koja je, navodno, 2014. nezakonito premještena na bolje radno mjesto bez da je za to imala valjane uvjete. Naime, Bandić se tereti da je zatražio pročelnika svog ureda Miru Lacu da Pavli Šušković, kćeri njegove poznanice, dobije bolje plaćen posao, piše Jutarnji list. Laco je premjestio Pavlu na radno mjesto stručne savjetnice za protokol i odnose s javnošću u Bandićevu uredu.

Inače, majka Pavle je arhitektica Loredana Stunić koja je poznata po "Bandićevim" kontroverznim projektima na Britanskom trgu i Trgu žrtava fašizma. Iako je Šušković rekla da ni s kim nije posebno razgovarala o premještaju, već da je od pročelnika ureda dobila suglasnost, te je istaknula kako je imala odgovarajuću stručnu spremu i da je za dotadašnji rad ocjenjivana ocjenom odličan, tijekom ispitivanja se pokazalo da to nije tako. Pokazana je dokumentacija prema kojoj uopće nije ocjenjivana za prethodni rad te da su joj suglasnost i rješenje o premještaju izdani istog dana, 11. veljače 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke razgovora s Bandićem

Također, puštene su i snimke tajno snimljenih razgovora svjedokinje s gradonačelnikom Bandićem o novom poslu, koji se odvijao prije premještaja, 27. siječnja te 3. veljače, razgovara o novom poslu. Na snimci razgovora koju je objavio Jutarnji list, može se čuti kako Pavla kaže Bandiću da je "mami dala papire" koje je dobila od Andreje, da bi se mama trebala naći s Bandićem. Bandić je nakon toga podsjeća na kavu sljedeći dan i objašnjava joj zašto s njom opušteno razgovara, "zašto je Milan mekan", te dodaje da će se to uskoro promijeniti kad je "ustoliči" pa da je onda, kako kaže, može "i službeno zaje**vati". Na pitanje Bandića ima li njegov broj, rekla je da ga zna napamet.

Međutim, usprkos snimci, Pavla je na suđenju tvrdila da taj razgovor ne znači "ništa konkretno" te da s Bandićem nije razgovarala o premještaju prije nego što je dobila rješenje. Čak ni nakon što joj je puštena druga snimka razgovora od 3. veljače nije promijenila iskaz. Naime, u tom drugom razgovoru Bandić joj govori da se morao javiti jer ga zove šefica kabineta, tj. da će ona biti od sutra šefica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek je saznao da dolazim u njegovo okruženje. Čuo je valjda", pokušala je objasniti Pavla na suđenju. Na inzistiranje sudskog vijeća da kaže je li s Bandićem o novom poslu razgovarala prije ili poslije premještaja, rekla je kako je faktički na poslovima protokola počela raditi i prije službenog premještaja, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo