Snijeg zameo Hrvatsku, posvuda kaos

Snježni nanosi uzrokovali su kaos u prometu u cijeloj zemlji, pa HAK upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme i ako je moguće da odgode putovanje.

18.12.2010.
11:21
VOYO logo

Snijeg i dalje otežava promet u Istri, na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji, izvijestio je Hrvatski autoklub, koji ponovno vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme te da ako je moguće odgode putovanje.

Zbog niskih je temperatura moguća poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabranjeno je prometovanje za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama a za ostale je obvezna zimska oprema u kontinentalnom dijelu zemlje, u unutrašnjosti Istre, na sjevernom Jadranu na širem riječkom području, riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje, a A 7 čvor Diračje-GP Rupa, B 6 Kikovica-čvor Orehovica, na otocima Cresu i Lošinju, Rabu i Krku, te u Zadarskoj, ponegdje Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Novi snijeg noćas je uzrokovao velike teškoće u prometu u Lici - u Korenici i na Plitvicama palo je oko 30 centimetara snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadru je napadalo čak 30 centimetara snijega, koliko ga je palo i na Zavižanu te Otočcu. U Čakovcu su izmjerena 34 centimetra bijelog pokrivača, na Plitvičkim jezerima 33, a Sljemenu 18 centimetara.

Snijeg je tijekom petka padao i u Istri, a velike probleme u prometu izazvao je na riječkom području. U Rijeci se pod težinom snijega u petak navečer urušio krov klizališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hladna nedjelja

Prijepodne će biti posvuda oblačno - u unutrašnjosti sa snijegom uz stvaranje novog snježnog pokrivača - koji će u gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije ponegdje biti viši od 20 cm.

Na Jadranu kiša i snijeg. Veća količina kiše očekuje se u Dalmaciji, ponegdje uz grmljavinu. Poslijepodne i navečer oborine će slabjeti, a u većini krajeva i prestati uz djelomično razvedravanje, javlja HTV. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od -8 do -3, na Jadranu od 2 na sjevernom dijelu do 10 Celzijevih stupnjeva na južnom. Najviša dnevna u unutrašnjosti od -4 do -1, na sjevernom dijelu Jadrana od 3 do 8, a na južnom bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju ujutro u unutrašnjosti vrlo hladno mjestimice s maglom, a zatim se može barem djelomice razvedriti. Slično se očekuje u ponedjeljak i utorak uz svakodnevni porast temperature zraka.

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo