'Slušatelji trebaju postati suvlasnici Radija 101'

'S ministrom financija dogovaramo model deblokade.

22.2.2010.
11:33
VOYO logo

Iako je nedavno osvježila program, marginalizirala neke voditelje od kojih su se slušatelji umorili, lansirala novu internetsku stranicu, uprava Radija 101 još nije smislila kako namiriti višemilijunske dugove koji prijete gašenjem popularnog zagrebačkog radija, piše Večernji list.

Račun im je blokiran od 1. veljače jer su Poreznoj upravi dužni nešto manje od osam milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ministrom financija Ivanom Šukerom dogovaramo model izlaska iz blokade. Hitno bi trebali uplatiti 20 posto duga (1,6 milijuna kuna) kako bi naš račun bio deblokiran, a onda ostatak duga vratiti u obrocima", kaže Drago Perić, predsjednik uprave Radija 101.

Njihovi vjerovnici – Hina, Odašiljači i veze i ZAMP – također očekuju da im Radio hitno podmiri obveze koje su oko 1,3 milijuna kuna. Zato Radio 101 od zagrebačkoga gradonačelnika traži još pozajmicu od četiri milijuna kuna. Iako Milan Bandić tvrdi da im je spreman pomoći, sudeći po njegovim posljednjim izjavama, to neće biti u obliku pozajmnice. Upravi diskretno poručuje da je prava adresa za rješavanje njihovih problema ministar Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još ćemo razgovarati s gradonačelnikom jer nam hitno treba tih četiri milijuna, a dugoročnom programskom suradnjom s Gradom mogli bi “prebiti” tu pozajmicu", rekao je Perić Večernjaku. Priznaje da je stanje kritično jer radnici dva mjeseca nisu dobili plaću.

"Na žalost, bit će i otkaza. Dvadeset ljudi je previše (od ukupno 60). S nekima već pregovaramo o sporazumnom otkazu, s nekima o otpremnini, a neki su pred mirovinom", kaže Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan je model izlaska iz krize predložila i Željka Antunović, piše Večernjak.

"U situaciji kad Radio 101 duguje državi, dobavljačima i zaposlenicima oko 15-ak milijuna kuna, jedini je izlaz dokapitalizacija, no ulagači ne bi bili financijski moćnici ili fondovi s Djevičanskih otoka, već građani grada Zagreba. Slušateljima treba omogućiti da malim ulozima postanu suvlasnici radija, bez kojeg teško mogu zamisliti Zagreb", objašnjava Željka Antunović. Perić načelno podržava njenu ideju, ali kaže da trenutačno nije realna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada bi to više sličilo na pomoć nego na ulaganje. Uostalom, ne možemo prodavati mačka u vreći. Pričekajmo da se Radio 101 stabilizira kako bi građani za svoj novac dobili i odgovarajuću vrijednost", kaže Drago Perić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo