SVI ĆE NAVALITI /

Par iz susjedstva ulaže 15 milijuna eura u Hrvatskoj: Otvorit će najveću tvornicu na svijetu za ovaj biznis

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Uskoro se otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda, i to u Ogulinu

9.7.2023.
13:52
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

U Ogulinu se uskoro otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda na svijetu, piše u nedjelju Večernji list.

I to će mjesto ljubitelji te svevremenske delicije itekako htjeti posjetiti jer, kako najavljuju vlasnici, osim što će se u proizvodnoj hali od 4500 četvornih metara ručno proizvoditi 15 tona prirodnog gelata dnevno, bit će to i mjesto gdje će ljubitelji moći gledati kako se priprema ta hladna delicija i degustirati razne okuse te naučiti ponešto o tom poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, jedan od najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, aROMA Gelato Experience, čitavu svoju proizvodnju uskoro seli u Ogulin. Pripreme su u punom jeku, već je zaposleno 30-ak djelatnika koji posljednjih nekoliko tjedana prolaze intenzivne edukacije aROMA Gelato Experience Academy.

Image
STANJE NACIJE /

Dan s turističkim izrabljivačem: Parking 320 eura, sladoled 15... 'Vrijeme je da i kontinentalna Hrvatska uzme svoj dio kolača'

Image
STANJE NACIJE /

Dan s turističkim izrabljivačem: Parking 320 eura, sladoled 15... 'Vrijeme je da i kontinentalna Hrvatska uzme svoj dio kolača'

No, priča o tom velikom ogulinskom projektu počinje u Sloveniji, u predgrađu Ljubljane prije točno deset godina kada su supružnici Tjaša i Primož Ogrizek odlučili sami, praktično u svojoj garaži, “skuhati” prvi sladoled. Bilo im je važno da ga rade od prirodnih sastojaka, bez ikakvih umjetnih aroma i sastojaka, od voća koje su nabavili u svom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom se idejom vode cijelo vrijeme, a u desetljeću iskustva i rada stvorili su prepoznatljiv brend, tvrtku aROMA Gelato Experience koja je nadaleko poznata kao proizvođač ručno rađenog zanatskog sladoleda od prirodnih sastojaka koje prodaju u svojim buticima u Hrvatskoj. Njihov snažan prodor na hrvatsko tržište odvija se posljednjih 15 mjeseci; u svibnju su otvorili 50. prodajni butik u Hrvatskoj, a sada se užurbano pripremaju za otvaranje jedinstvenog proizvodnog pogona u Ogulinu dok će u cijeli projekt ukupno uložiti 15 milijuna eura, piše novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo