U Ogulinu se uskoro otvara najveća i najmodernija tvornica sladoleda – točnije prirodnog, zanatskog sladoleda na svijetu, piše u nedjelju Večernji list.
I to će mjesto ljubitelji te svevremenske delicije itekako htjeti posjetiti jer, kako najavljuju vlasnici, osim što će se u proizvodnoj hali od 4500 četvornih metara ručno proizvoditi 15 tona prirodnog gelata dnevno, bit će to i mjesto gdje će ljubitelji moći gledati kako se priprema ta hladna delicija i degustirati razne okuse te naučiti ponešto o tom poslu.
Naime, jedan od najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, aROMA Gelato Experience, čitavu svoju proizvodnju uskoro seli u Ogulin. Pripreme su u punom jeku, već je zaposleno 30-ak djelatnika koji posljednjih nekoliko tjedana prolaze intenzivne edukacije aROMA Gelato Experience Academy.
No, priča o tom velikom ogulinskom projektu počinje u Sloveniji, u predgrađu Ljubljane prije točno deset godina kada su supružnici Tjaša i Primož Ogrizek odlučili sami, praktično u svojoj garaži, “skuhati” prvi sladoled. Bilo im je važno da ga rade od prirodnih sastojaka, bez ikakvih umjetnih aroma i sastojaka, od voća koje su nabavili u svom kraju.
Tom se idejom vode cijelo vrijeme, a u desetljeću iskustva i rada stvorili su prepoznatljiv brend, tvrtku aROMA Gelato Experience koja je nadaleko poznata kao proizvođač ručno rađenog zanatskog sladoleda od prirodnih sastojaka koje prodaju u svojim buticima u Hrvatskoj. Njihov snažan prodor na hrvatsko tržište odvija se posljednjih 15 mjeseci; u svibnju su otvorili 50. prodajni butik u Hrvatskoj, a sada se užurbano pripremaju za otvaranje jedinstvenog proizvodnog pogona u Ogulinu dok će u cijeli projekt ukupno uložiti 15 milijuna eura, piše novinarka Večernjeg lista Snježana Bičak.