MOGUĆA I TUČA / Sloveniju poharalo jako nevrijeme, voda odnijela dio ceste. Pogledajte što juri prema Hrvatskoj

Image
Foto: Rain Alarm

Moguće je olujno nevrijeme, tuča, pa i pijavice

31.5.2024.
8:59
Rain Alarm
VOYO logo

Hrvatsku danas očekuju obilne padaline, izdana su brojna upozorenja, a cijela je zemlja pod meteoalarmom. Najgore će prema prognozi DHMZ-a biti u riječkoj i gospićkoj regiji. Moguće je olujno nevrijeme, tuča, pa i pijavice.

Image
BUDITE NA OPREZU /

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Olujno nevrijeme prijeti. DHMZ objavio gdje će biti najgore

Image
BUDITE NA OPREZU /

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Olujno nevrijeme prijeti. DHMZ objavio gdje će biti najgore

U Sloveniji su obilne padaline u noći s četvrtka na petak izazvale poprilične probleme. Na južnom dijelu Primorske manji bujični vodotoci naglo su narasli i poplavili kuće i ceste. U Kastelcu su poplavljene stambene kuće i okućnice. U Bošamarinu je voda odnijela dio ceste koja vodi na most. Zbog kiše su se aktivirala i klizišta, a jaki udari vjetra rušili su stabla. U međuvremenu, slovenska agencija za okoliš upozorava da danas možemo očekivati ​​i razvoj oluja jačeg karaktera, javlja 24.ur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na brzoj cesti između Kopra i Bertoka prema Ljubljani zbog odrona zatvoren je jedan prometni trak", upozoravaju iz Prometno-informativnog centra Slovenije.

Slovenski Arso javlja da su oborine prema jutarnjim satima zahvatile velik dio zemlje, a uz more se trenutačno stvaraju oluje. Sljedećih će sati posvuda često padati kiša. Sredinom dana moguć je kratkotrajni prekid, a poslijepodne Sloveniju očekuje još jedan val oborina. Arso je ponovno izdao narančasto upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hrvatska je prema snimkama portala Weather radar i Rain alarm okružena sustavima koji donose oblačni sustav i obilnu kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: weather.com
Image
Foto: Rain Alarm

Kakav će biti vikend?

Za vikend na kopnu ipak povoljnije i malo toplije, ne baš sasvim stabilno, ali će biti dosta sunca, osobito u subotu, nakon mjestimične jutarnje magle. Novo pogoršanje uz lokalno jače pljuskove početkom idućeg tjedna, a stabilnije, čini se, od srijede. Na Jadranu nešto promjenjivije nego na kopnu u danima vikenda i dalje po jugu. U nedjelju u Dalmaciji češći pljuskovi i grmljavina, a novo jače pogoršanje cijeli Jadrana zahvaća u ponedjeljak. Tijekom utorka brzo razvedravanje. Temperatura bez veće promjene, prognozirao je RTL-ov Dorian Ribarić.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki kišni val i olujno nevrijeme stiže u Hrvatsku. Sunca ni na vidiku, evo što nas čeka za vikend

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo