BUDITE NA OPREZU /

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Olujno nevrijeme prijeti. DHMZ objavio gdje će biti najgore

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

U prvom dijelu petka zahvaća nas pravi kišni val, moguće je pritom i jače grmljavinsko nevrijeme, ponegdje s obilnom kišom, posebice na sjevernom Jadranu

31.5.2024.
6:39
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Stigla je promjena vremena. Iz DHMZ-a kažu da će biti umjereno, prijepodne i pretežno oblačno, povremena kiša ponegdje i obilna, lokalno u obliku jačih pljuskovi s grmljavinom. Moguće je nevrijeme. Vjetar do umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo. Najviša temperatura većinom od 20 do 25 °C.

Cijela Hrvatska je pod meteoalarmom. U dvije regije, riječkoj i gospićkoj na snazi je narančasto upozorenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu", stoji u upozorenju.

Image
ŽESTOKA PROMJENA /

Opasna oluja i veliki kišni val protutnjat će Hrvatskom: Prijeti i tuča, a za vikend druga priča

Image
ŽESTOKA PROMJENA /

Opasna oluja i veliki kišni val protutnjat će Hrvatskom: Prijeti i tuča, a za vikend druga priča

U prvom dijelu petka zahvaća nas pravi kišni val, moguće je pritom i jače grmljavinsko nevrijeme, ponegdje s obilnom kišom, posebice na sjevernom Jadranu. Oko Istre i Kvarnera se lokalno već do jutra može skupiti i 100 milimetara kiše. Najmanje oborine na krajnjem istoku zemlje, gdje bi lokalno mogla i izostati. Puhat će slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na moru jako, ponegdje na udare olujno jugo. Najniža temperatura zato malo viša, između 13 i 16 Celzijevih stupnjeva na kopnu, a 17 i 20 stupnjeva duž Jadrana, prognoza je RTL-ovog Doriana Ribarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav će biti vikend?

Za vikend na kopnu ipak povoljnije i malo toplije, ne baš sasvim stabilno, ali bit će dosta sunca, osobito u subotu, nakon mjestimične jutarnje magle. Novo pogoršanje uz lokalno jače pljuskove početkom idućeg tjedna, a stabilnije, čini se, od srijede. Na Jadranu nešto promjenjivije nego na kopnu u danima vikenda i dalje po jugu. U nedjelju u Dalmaciji češći pljuskovi i grmljavina, a novo jače pogoršanje cijeli Jadrana zahvaća u ponedjeljak. Tijekom utorka brzo razvedravanje. Temperatura bez veće promjene.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki kišni val i olujno nevrijeme stiže u Hrvatsku. Sunca ni na vidiku, evo što nas čeka za vikend

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo