Erjavec opet prijeti /

Slovenija intenzivno priprema tužbu protiv Hrvatske zbog 'nepoštivanja arbitražne presude'

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Erjavec je ponovio stav da bi hrvatska implementacija arbitražne odluke glede granice na moru izmijenila situaciju prijepora koja trenutno postoji

8.12.2017.
17:30
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Slovenski šef diplomacije Karl Erjavec izjavio je da ministarstvo kojim rukovodi intenzivno priprema tužbu protiv Hrvatske zbog nepoštivanja arbitražne presude, javlja RTV SLO.

Nije htio ulaziti u detalje moguće tužbe, već je ponovio stav da bi hrvatska implementacija arbitražne odluke glede granice na moru izmijenila situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna tajnica Vlade Slovenije Lilijana Kozlovič rekla je da do sastanka dvaju premijera, Cerara i Plenkovića, može doći tek kada se riješi pitanje provedbe arbitraže.

Slovenski je parlament nedavno donio zakon glede primjene dijela arbitražne presude koji može implementirati bez pristanka Hrvatske, a do Božića će donijeti još četiri podzakonska akta koji će biti vezani uz državnu granicu i ribolovno područje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kozlovič je istaknula da su u stalnom konaktu s Europskom komisijom, ali da još nije poznato kada će u posjet Sloveniji i Hrvatskoj doći potpredsjednik Komisije Timmermans, koji je zadužen za posredovanje. Osvrnula se i na informaciju da je u Zagrebu ovih dana bio čelnik slovenske oporbe i predsjednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša, koji se susreo s Plenkovićem na zagrebačkoj konferenciji Europske pučke stranke.

"Dijalog je važan. Znamo koji je nacionalni interes države tako da očekujemo od svih aktera u našoj zemlji da postupaju prema tome", izjavio je tajnica slovenske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo