uz dobru pjesmu i vino /

Sljedeća četiri vikenda u Baranju možete doći i isprobati devet tradicionalnih jela, ali i naučiti ih kuhati

Na devet lokacija u sljedeća četri vikenda svi koji žele doći u Baranju mogu doći isprobati devet tradicionalnih Baranjskih jela

11.4.2021.
11:00
VOYO logo

Počeo je tjedan Baranjske kuhinje. U sljedećih devet tjedana moći ćete kušati, ali i naučiti kuhati delicije koje su obilježile gastro povijest ovog kraja.

Međutim, neće sve proći samo u kuhanju jer kakav bi to provod u Baranji bio bez pjesme i vina. 

Image
Za njih sezona tek počinje /

Odmor na Jadranu je gotov, ali sezona nije gotova: Otkrijte tajne ljepote Baranje!

Image
Za njih sezona tek počinje /

Odmor na Jadranu je gotov, ali sezona nije gotova: Otkrijte tajne ljepote Baranje!

'Ako želite dobro jesti dođite u Baranju'

Prvi vijesnici proljeća, cvijeće i dim iz kotlića. Barem je tako na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u baranjskom Dražu gdje se krčka takozvana natrgana pitla. Jedno je to od najstarijih jela što su pravili naši djedovi i bake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan na tradiciju to nam govori domaćin, baranjski chef. "Ako želite dobro jesti dođite u Baranju. Ako želite jako dobro piti opet, dođite u Baranju. Ako volite šetnju, biciklizam, ribolov, lov, - Baranja. Kupanje? Može more, ali može i Baranja", kazao je Filip Golubov.

Tijesto se radi od domaćih kokošjih jaja pa je red zasukati rukave. Marljivost je ovdje u krvi. Uz Dravu i Dunav niste samo gost već i domaćin.

Na devet lokacija u sljedeća četiri vikenda svi koji žele doći u Baranju mogu doći isprobati devet tradicionalnih Baranjskih jela. A osim što mogu isprobati i naučit će naravno s domaćim kuharima i kako se rade .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baranjom možete svim prijevoznim sredstvima. Pješice, biciklom, rijekom. Tik uz Kopački rit, baranjski lovci u lovačkoj kući kuhaju čobanac. Na takav nećete naići baš svugdje jer divljač od koje je pripremljen trči tik pored vas. "Doslovno rečeno, ona je tu. Ona je u našem neporednom okruženju. Radi se o mesu jelena i divlje svinje", objašnjava Zoran Vorkapić.

Kalorije se spaljuju u šokačkom kolu jer nekako se mora stati u i u nošnju. Pa ako ste se ikada pitali hoće li nakon koronakrize Baranjci biti spremni za nove turiste, očito je odgovor na ovo pitanje - da.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike