RAZBIJENA BANDA / Objavljena snimka akcije: Pogledajte kako su uhitili desetoricu zbog droge

USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv devetero okrivljenika, a jedan okrivljenik otprije se nalazi u istražnom zatvoru

23.5.2024.
16:03
VOYO logo

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Osijek, u koordinaciji s USKOK-om, provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno deset osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Image
AKCIJA USKOKA /

Ovo su osumnjičeni za preprodaju 300 kg marihuane i 700 kg konoplje

Image
AKCIJA USKOKA /

Ovo su osumnjičeni za preprodaju 300 kg marihuane i 700 kg konoplje

USKOK je danas donio rješenje protiv desetorice okrivljenika zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju velikih količina marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji osnovana sumnja da su dva muškarca od 2021. do 2024. godine u Hrvatskoj i drugim državama članicama EU-a, okupili i povezali u zajedničko djelovanje preostale okrivljenike i više drugih zasad nepoznatih osoba u cilju kontinuiranog uzgoja, proizvodnje i daljnje prodaje u Hrvatskoj i ostalim članicama EU-a.

U cilju ostvarenja navedenog plana te radi prikrivanja nezakonite proizvodnje droge, okrivljeni su osnovali trgovačko društvo s registriranom djelatnošću za uzgoj bilja za uporabu u farmaciji, kao i aromatskog, začinskog i ljekovitog bilja te su osigurali lokaciju za uzgoj i proizvodnju droge u Đakovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretragama je do sada zaplijenjeno oko 1,5 tona cvijeta industrijske konoplje, a pretražit će se i preostale površine na kojima su zasađene brojne sadnice te će se tijekom istrage provesti potrebna vještačenja i druge dokazne radnje.

USKOK je sucu istrage predložio određivanje istražnog zatvora protiv devetero okrivljenika, a jedan okrivljenik otprije se nalazi u istražnom zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo