SLAVONSKI ŽUPNIK S LUKSUZNIM MERCEDESOM SLAVI USTAŠE: / 'Dokle tako? Sustavno nas uništavaju... Za dom spremni!'

Image

Osebujni slavonski župnik koji već nekoliko dana puni medijske stupce zbog kupnje skupocjenog Mercedesa s posebno naručenim registarskim oznakama s datumom na koji se slavi sv.

15.12.2017.
15:29
VOYO logo

Velečasni Andrija Vrbanić iz Ivanovca nedavno se počastio automobilom, luksuznim Mercedesom koji je platio 35.000 eura, o čemu smo već pisali. Osim automobila, Vrbaniću su strast i bećarci - pa je tako i ponosni član grupe Baje. No, osim pjesme i skupih automobila, slavonskom župniku, kako se čini, strast je i politika. Njegove objave na Facebooku, neovisno o sadržaju, redovito nose jasne političke poruke. Svoje pratitelje često tako pozdravlja sa "Za dom spremni", a nisu mu strani ni "verbalni obračuni" s neistomišljenicima.

Image
SLAVONSKI ŽUPNIK SE POČASTIO SKUPOCJENIM MERCEDESOM: /

'Nemam obitelj, djecu, vilu ni jahtu, a auto mi treba za posao'

Image
SLAVONSKI ŽUPNIK SE POČASTIO SKUPOCJENIM MERCEDESOM: /

'Nemam obitelj, djecu, vilu ni jahtu, a auto mi treba za posao'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, početkom rujna ove godine objavio je fotografiju slova "U", uz tekst: U je uvijek U " načelu". Da ne bi bilo zabune, svećenik je svojim prijateljima na Facebooku u komentarima dodatno pojasnio kako ""Mi ne kažemo "u principu', za nas je uvijek U NAČELU."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za dom spremni" i druge sintagme koje konotiraju ustaštvo, ovaj slavonski svećenik stavlja čak i uz fotografije koje, barem na prvi pogled, nemaju političkih aluzija.

"Ovako to izgleda kad se pravi "majstor" pozabavi "ikebanom" na slavonski način. Detalji sa crkvenog goda ili bolje reći s ručka u Ivanovcu. Ovo je remek-djelo iz Čamagajevaca, a završilo na stolu u Ivanovcu. Dobar tek!!!!! ZA DOM SPREMNI!" napisao je ispod fotografije na kojoj se nalazi tanjur prepun poznatih slavonskih delicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonski župnik je i žestoki zagovaratelj lustracije, a na žulj mu je stao trenutačni premijer Andrej Plenković jer se, po njegovu mišljenju, odrekao pozdrava "Za dom spremni" i to sve kako bi "umirio" partnere iz Vlade i očuvao svoju poziciju premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam rekao da sam se predao ili da ću napustiti Hrvatsku, već se sramim onih koji se drže Hrvatima, a sve bi dali i prodali pa i Hrvatsku za fotelju pa bila ona i predsjednička. Zaboravili su riječi dr. F. Tuđmana:"Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za šta"! Sjetio se Plenki da mu je pozdrav ZA DOM SPREMNI neprihvatljiv jer on i ne odlučuje, već Pupi i Štromar? Žalosno, ali istinito. Pod hitno naći izborni zakon, kojim ne mogu "sitni" upasti u vladu da je popune, a onda o svemu odlučiti. Imamo li mi u Hrvatskoj hrvatsku vlast ili će sve u svoje ruke uzeti Srbi, udbaši, jugosi i nesvrstani ? Dokle tako? Sustavno nas uništavaju. LUSTRACIJA pod HITNO. ZA DOM S P R E M NI", napisao je župnik Vrbanić u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno ga je razveselila i promjena imena zagrebačkog Trga maršala Tita u Trg republike Hrvatske pa je Vrbanić zaključio da je tog dana "konačno umro Tito".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavonski je župnik posljednjih dana u središtu zanimanja javnosti nakon što se doznalo da je od svojih, skromnih, svećeničkih primanja, kupio Mercedes, čija je cijena na tržištu oko 50.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebao sam novi auto. Stari me je služio punih 11 godina, a da je bio dobar, ne bih ga mijenjao nizašto”, rekao je tada slavonski župnik.

Vrbanić se inače, svojim vjernicima prije deset godina na božićnoj jutarnjoj misi požalio da mu je tijekom polnoćke opljačkan župni ured i provaljeno u skupocjeni Mercedes koji je tada posjedovao. Provalnici su pobjegli i razbili se na putu do Čepina. Policija je kasnije utvrdila da se radi o jednom počinitelju koji je otprije poznat policiji. Nakon što se prevrnuo divljajući automobilom, ostavio je vozilo pored ceste i nastavio bježati. Policija ga je brzo pronasla, a razbijeni Mercedes mu je vraćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo