ŠKORO SE OPAKO PRIPREMA ZA IZBORE: / Prodao udjele u svojim tvrtkama i riješio se najskupljeg zagrebačkog parkirališta

Image
Foto: Domovinski pokret/Pixsell

Miroslav Škoro prodao je svoje udjele u tvrtkama Omega software i MB kvadrat

21.5.2020.
23:12
Domovinski pokret/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Domovinskog pokreta, Miroslav Škoro povukao je i neke poslovne poteze. Naime, odlučio je prodati svoje suvlasničke udjele od pet posto u tvrtci Omega software te u tvrtci koja je vodila najskuplji parking u Zagrebu.

"Miroslav Škoro prodao je udjele u tvrtki koja je vodila parking u Zagrebu. Kupio ga je njegov dosadašnji partner Branko Žibrat, to je ionako bila njegova poslovna priča. Škoro je sad izašao iz toga potpuno. Činjenica je da parkiranje u Zagrebu stoji toliko koliko stoji, ali radi percepcije u javnosti Škoro se povukao iz toga. Isto tako, prodao je i udjele u tvrtki Omega software kako njima ne bi bio teret. Riječ je o zaista kvalitetnoj tvrtki koja je razvila kompjutorski software za lokalne općine. Škorin udjel u toj tvrtki iznosio je pet posto, a u javnosti je stvorena percepcija kao da je cijela tvrtka njegova", otkrio je za RTLMario Radić, politički tajnik Škorina Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠKORO OBJAVIO POPIS IMOVINE: /

'Nisam zakonski obvezan, ali sam to učinio kako bi pružio primjer...'

Image
ŠKORO OBJAVIO POPIS IMOVINE: /

'Nisam zakonski obvezan, ali sam to učinio kako bi pružio primjer...'

Škoro se, očito, odlučio potpuno posvetiti politici, pa je iz Omege software, prema sudskom registru izašao 10. ožujka ove godine. Inače, on je bio jedan od osnivača te tvrtke i član društva. Tvrtka je u posljednjih nekoliko godina sklopila unosne poslove s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Škoro je u nju počeo ulagati 2011. kad joj je vrijednost bila 22.100 kuna. Danas njen kapital iznosi 6,1 milijun kuna.

Škoro je prodao udjele i u tvrtci MB Kvadrat, koja inače vodi skupi parking pored Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu. Iako to još ne piše u sudskom registru, Radić potvrđuje da je kupoprodajni ugovor potpisan i da sve počiva na formalnostima, a isto potvrđuje i njegov donedavni poslovni partner Branko Žibrat, koji kaže da je istina da je otkupio Škorin udjel po cijeni koja je "poslovna tajna". Dodao je kako će provesti i kupoprodaju parcela na kojima je upisana Škorina supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo