korumpirana soa / Škoro o pritiscima na obitelj: 'Obavještajci sada hodaju po Osijeku i pokušavaju iskopati nešto o meni'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'U šest mjeseci, otkad sam se usudio dirnuti u sustav, moji takmaci pokušavaju me diskreditirati', kaže Škoro

18.12.2019.
14:30
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro komentirao je u Osijeku, u kojem u srijedu boravi u sklopu kampanje, izjavu protukandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da u hrvatskoj sigurnosno-obavještajnoj službi vlada visok stupanj korumpiranosti. 

"Na čelu države imamo ženu koja svako malo nešto izjavi pa onda 10-16 ljudi drugi dan skupa s agencijama i s njom pegla što je ona htjela reći. Al dobro. Druga stvar koja mi je indikativna jest da je izjavila jednu skandaloznu stvar koju sam slutio i s obitelji osjetio na svojoj koži – da postoji sigurnosna obavještajna zajednica koja je korumpirana", rekao je Miroslav Škoro odgovarajući na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da detaljnije pojasni na što je mislio kad govori o iskustvu s obavještajnom zajednicom, Škoro je odgovorio: "Tu mislim na brojanje krvnih zrnaca, pritiske na moju suprugu, djecu i obitelj pa informacije da nešto dolazi preko srpskih opskurnih portala koji su povezani s Vučićem... To sve je za mene opskurno."

"U šest mjeseci, otkad sam se usudio dirnuti u sustav, moji takmaci pokušavaju diskreditirati i mene i moju obitelj. Obavještajci i sada razgovaraju po Osijeku i pokušavaju iskopati neke stvari iz moje prošlosti. Zato sam vas i doveo ovamo u Višnjevac. Evo vam moji radnici, prijatelji i rodbina, razgovarajte s njima i pitajte što vas zanima", kazao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da predsjednica mora odgovoriti na pitanja: otkad to zna za korupciju u SOA-i, što je poduzela te koga je obavijestila...

"Sučeljavanje sinoć je bila jedna smijurija, bilo mi je žao što sam došao, ali onda sam zaključio da je dobro da narod vidi kako funkcionira taj sistem koji ima dva lica – Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića", kazao je Miroslav Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da bi pomilovao Tomislava Merčepa, osuđenog za ratni zločin. 

"Rekao sam da bih, kao i bilo kojeg drugog čovjeka za kojeg se steknu uvjeti. On je u teškom psihofizičkom stanju. Pomilovao bih svakog branitelja. Trebalo bi mu dopustiti da bude u kućnom pritvoru. Da se ne ponovi slučaj Đure Brodarca. To je za mene kao kršćanina normalni znak milosrđa", rekao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i izjavu HDZ-ova saborskog zastupnika Steve Culeja koji je rekao da upravo zbog Merčepa Škoro ima njegov glas.

"Imam ja njegovu naklonost duže vrijeme", zaključio je Miroslav Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo