KAKO JE TO MOGUĆE? / Odlikašica trebala imati izravni upis u MIOC, stigla bizarna odbijenica: 'Njezin svijet se urušio'

Image
Foto: RTL Danas/Ilustracija

Djevojčicu je dočekao još jedan šok nakon vijesti da nije dobila izravan upis. Sutradan ujutro morala je polagati prijemni ispit iz matematike za koji se nije pripremala

3.7.2024.
17:09
RTL Danas/Ilustracija
VOYO logo

Apsurdno objašnjenje od XV. gimnazije (MIOC) u Zagrebu o neuspješnom upisu djevojčice u srednju školu stiglo je njezinom ocu Marku Šunjiću.

U petak se Markova kći prijavila u sustav za online upis u srednju školu. Djevojčica je računala na izravan upis u MIOC jer je u sedmom razredu osvojila treće mjesto na državnom natjecanju iz Informatike, piše Jutarnji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, izravan upis u MIOC po pravilu imaju učenici koji osvoje prva tri mjesta na natjecanjima iz predmeta Kemije, Fizike, Matematike, Hrvatskog ili prvog stranog jezika te Informatike.

Međutim, djevojčica nije ostvarila pravo na izravan upis. Šunjiću su iz MIOC-a dali objašnjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'POŠIZILI' ZA ŠIZ-OM /

Ovako izgleda kada učenici uzmu stvari u svoje ruke: Tomašević i vlast slušaju

Image
'POŠIZILI' ZA ŠIZ-OM /

Ovako izgleda kada učenici uzmu stvari u svoje ruke: Tomašević i vlast slušaju

"Vaša kći je bila u timu sama sa sobom i zato joj se bodovi ne priznaju kao pojedincu, odnosno nema pravo na izravan upis u srednju školu na temelju uspjeha postignutog na državnom natjecanju", rekli su ocu.

To je šokiralo i djevojčicu i njezinu obitelj. Mislili su da se dogodila nekakva greška u sustavu jer je dobila dodatne bodove za osvojeno treće mjesto kao član skupine. Nakon 14 sati u petak, nije se više moglo prijaviti u sustav, pa su Šunjići čekali ponedjeljak da dobiju objašnjenje od institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ga dočekali pozitivni odgovori. Šunjić se javio Povjerenstvu za informatiku, Carnetu, školi i Agenciji za odgoj i obrazovanje.

"U Agenciji smatraju da je bila u timu sama sa sobom, iako je sudjelovala samostalno te zbog toga nema pravo na izravan upis", rekao je razočarani otac. Od svih su nadležnih dobili odgovor da je riječ o pogrešci, osim od Agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčicu je dočekao još jedan šok nakon vijesti da nije dobila izravan upis. Sutradan ujutro morala je polagati prijemni ispit iz matematike.

"Srušio joj se cijeli svijet. Za taj se ispit djeca pripremaju nekoliko mjeseci, a ona nije provela ni minute pripremajući se", rekao je otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela obitelj djevojčice kojoj se srušio cijeli svijet bit će na iglama sve dok ne dođu rezultati prijemnog ispita.

POGLEDAJTE VIDEO: Medulinski školarci pokrenuli radio, prvi smo im stigli u goste: 'Stvarno je magično'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo