SKANDAL U DOMU ZDRAVLJA: / 'Niti smo dali nalog da liječnici ostave djecu, niti je ovo dio Bandićeve promocije'

Image
Foto: Pixsell/Facebook
26.5.2017.
20:06
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Gradonačelnik Milan Bandić je zbog otvaranja Savjetovališta za majke i djecu u Domu zdravlja Zagreb Zapad izazvao priličan kaos u radu ambulante, ali i ogorčenje na društvenim mrežama. U jednoj Facebook grupi majka Kristina Kraljić objavila je da su zbog dolaska gradonačelnika svi liječnici morali prestati raditi svoj posao, a djeca su morala čekati da prođe protokol.

Image
KAOS U DOMU ZDRAVLJA: /

'Liječnici su morali ostaviti pacijente i izaći da bi dočekali Bandića koji je kasnio dva i pol sata, sramota!'

Image
KAOS U DOMU ZDRAVLJA: /

'Liječnici su morali ostaviti pacijente i izaći da bi dočekali Bandića koji je kasnio dva i pol sata, sramota!'

Gradski ured za zdravstvo, u priopćenju je ustvrdio "Gradonačelnik Milan Bandić, kao i ravnatelj zdravstvene ustanove nisu dali naputak, službeni nalog, kako gđa Kraljić navodi, da djelatnici prestanu s radom prilikom dolaska Gradonačelnika na svečanost otvorenja 'Savjetovališta za majke i djecu'. Uz desetak pasusa u kojima "nastojanje Grada da poveća dostupnost usluga zdravstvene zaštite i skrbi mjkama, djeci i obiteljima u njihovoj najbližoj zajednici" te nabrajaju koliko su premataljki kupili, ističu i kako ovo otvaranje nema veze s Bandićevom kampanjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je važno naglasiti, je da ovaj projekt nema poveznicu s promocijom Gradonačelnika u političke svrhe, obzirom da je projekt povećanja broja dostupnih "Savjetovališta za majke i djecu“ na području grada Zagreba započeo 2015. godine u okviru zadanih mjera unutar Gradskog Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015- 2017."

Zašto su liječnici ostavili male pacijente niti su objasnili niti demantirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prenosimo i cijelo priopćenje

Poštovani, Slijedom zaprimljene pritužbe gđe Kristine Kraljić na problem ostvarenja zdravstvene zaštite tijekom svečanog otvaranja savjetovališta na lokaciji Dom zdravlja Zagreb-Zapad, Vrabečak 4, slobodni smo se očitovati o sljedećem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Milan Bandić, kao i ravnatelj zdravstvene ustanove nisu dali naputak, službeni nalog, kako gđa Kraljić navodi, da djelatnici prestanu s radom prilom dolaska Gradonačelnika na svečanost otvorenja „Savjetovališta za majke i djecu“. Samim ulaganjem u ovaj projekt Grad Zagreb želi dodatno unaprijediti dostupnost usluga zdravstvene zaštite i skrbi mjkama, djeci i obiteljima u njihovoj najbližoj zajednici.

Ono što je važno naglasiti, je da ovaj projekt nema poveznicu s promocijom Gradonačelnika u političke svrhe, obzirom da je projekt povećanja broja dostupnih "Savjetovališta za majke i djecu“ na području grada Zagreba započeo 2015. godine u okviru zadanih mjera unutar Gradskog Programa promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015- 2017 (sl.glasnik 2/15).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako smo uključujući i ovaj projekt u vrlo kratkom periodu, u samo dvije godine, realizirali ukupno 4 savjetovališta, financirana iz Proračuna Grada Zagreba na lokaciji: Dom zdravlja Zagreb-Istok, Grižanska 4, Dom zdravlja Zagreb-Istok, Ninska 16, Dom zdravlja Zagreb Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11, te sada i na lokaciji, Dom zdravlja Zagreb-Zapad Vrabečak 4.

Grad Zagreb pomogao je opremanje i Specijalističke pedijatrijske ordinacije, koja također djeluje u zapodnom dijelu grada, na adresi Gandhijeva 5, opet sve u cilju kako bi unaprijedili dostupnost zdravstvene podrške i skrbi obiteljima s malom djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt „Baby handling“, koji smo danas predstavili, na lokaciji Dom zdravlja Zagreb-Zapad, Vrabečak 4, Grad Zagreb prvi u Hrvatskoj pokreće na razini primarne zdravstvene zaštite. Izravni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su trudnice, majke, novorođenčad, dojenčad i mala djeca, te njihova cjelokupna obiteljska zajednica koja želi dobiti podršku u dojenju i ispravnom postupanju sa djetetom. Kako bi olakšali obiteljima sa malom djecom tijekom 2016. godine osigurali smo sredstva u Proračunu Grada i realizirali sljedeće mjere:

- klupe za prematanje (dojenje) djece

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru Doma zdravlja Zagreb-Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11 preuređen je park za djecu u koji je postavljena i prva klupa za prematanje i dojenje djece. Klupa za dojenje i prematanje postavljena je i na lokaciji, Ulica Lavoslava Švarca (neposredno pored dječjeg igrališta), Gradska četvrt Maksimir.

- 10 stolića za prematanje djece osigurali smo unutar Gradskih upravnih tijela na lokacijama na kojima je najveća fluktuacija majki (obitelji) s malom djecom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opća uprava:

- Odjel za središnje evidencije i registar birača ,Zagreb, Ilica 25,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- područje Gradske četvrti Peščenica - Žitnjak Zagreb, Zapoljska 1

- područje Gradske četvrti Črnomerec, Trg Francuske Republike 15

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- područje gradske četvrti Susedgrad, Zagreb, Sigetje 2,

- područje Gradske četvrti Medveščak 15 , II kat,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- područje gradske četvrti Maksimir , Zagreb, Petrova 116 ,

- Područni ured Novi Zagreb, Av. Dubrovnik 12, I kat, ( centar za socijalnu skrb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na lokaciji:

- Nova Cesta 1, odjel za socijalnu skrb

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vodnikovu 14, odjel za populacijsku politiku

Gradska uprava Grada Zagreba, Trg S. Radića 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Gradska ljekarna Zagreb osigurala je stolić za prematanje djece u prostoru Gradske ljekarne Zagreb, na lokaciji Trg bana Josipa Jelačića.

- Grad Zagreb osigurao je sredstva te smo opremili i adaptirali prostor u okviru projekta „Ambulanta za laktaciju“ pri Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“, Sveti Duh 64. Ambulanta za laktaciju u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ jedina je ambulanta u Republici Hrvatskoj koja pruža specifične zdravstvene usluge majkama novorođenčadi i male djeci u vezi s laktacijom. Grad Zagreb kontinuirano skrbi i unapređuje mjere pronatalitetne i socijalne politike koje pruža djeci, majkama, obiteljima, a sve sa ciljem da stvorimo socijalno okruženje unutar kojega će svako dijete imati uvjete za zdravo i sigurno odrastanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo