SKANDAL NA DODJELI NAGRADE NAJBOLJEM RESTORANU U HRVATSKOJ: / 'Iskreni konobar nam je sve priznao...'

Image
Foto: Villa Ariston
28.10.2017.
20:49
Villa Ariston
VOYO logo

Heterogena grupa novinara, fotografa, sommeliera, enologa, chefova, i gastronomskih stručnjaka okupljenih pod kolektivom 'Kult Plave Kamenice' objavili su komentar na odluku Ministarstva turizma koje je prekjučer restoran Villa Ariston proglasilo najboljim restoranom u Hrvatskoj.

'Proglašenje Ville Ariston najboljim restoranom u Hrvatskoj nije eksces, nego tipičan skandal. Hrvatsko ministarstvo turizma, dakle, smatra da našu gastronomiju najbolje reprezentiraju unaprijed skuhani hlapovi, šokirani škampi, tovljene ribe, grčka skuta i uvozna srnetima. Zaista sjajan doprinos afirmaciji nacionalne gastronomije', stoji u komentaru Kulta Plave Kamenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Svečana dodjela nagrade najboljem restoranu u Hrvatskoj, restoranu Villa Ariston Opatija

Dodaje se kako riba, kojom se u restoranu ponose, uopće nije svježa već se, nakon što stigne u restoran, vakumira te se potom koristi prema potrebi što, smatraju iz Kulta Plave Kamenice, nije posao kojim bi se najbolji restoran u Hrvatskoj trebao ponositi.

'Osoblje u Villi Ariston jako je iskreno. Ljubazni konobar odmah nam je rekao da je brancin tovljen, dok se hlapovi, koji navodno dolaze iz Dalmacije, ubijaju čim stignu pa zatim vakumiraju, pa onda koriste po potrebi. Škampi se pak smrzavaju, dok meso dolazi iz uvoza kao i skuta koja je iz Grčke. Njoki s jastogom ne funkcioniraju zbog plastične teksture vakumiranog hlapa, ravioli sa skutom i koprivom pomalo su bezokusni, a biserka s pršutom plakala je za tri minute manje na vatri, i za bilo kakvim konkretnim umakom. Srneći je steak bio nejestivo presušen, što je sam restoran priznao, pa nam ga nisu naplatili. Mali kolači s kestenima predstavljali su najukusniji dio našeg prilično depresivnog ručka u staroj opatijskoj vili sa samo tri zvjezdice, što zapravo označuje hotel izmedju B i C kategorije', stoji u recenziji Kulta Plave Kamenice za restoran Villa Ariston koji je jučer proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo