RADIKALAN POTEZ UEFA-e / Skandal: EURO 2012. će ipak biti otkazan?!

Image
Foto: AP

Unatoč oštrim prijetnjama iz UEFA-e, teško je vjerovati kako bi Michel Platini bio spreman povući tako radikalan potez samo nekoliko tjedana prije početka nogometnog prvenstva.

2.5.2012.
11:22
AP
VOYO logo

Poljska i Ukrajina, domaćini skorašnjeg EURO-a, zadali su posljednjih godina velike glavobolje čelnicima UEFA-e, a zadnjih dana pojavile su se informacije kako je moguća odgoda nogometnog festivala za 2013. godinu. Ovoga puta nije riječ o infrastrukturi ili huliganima, već o politici!

UEFA-ini službenici zabrinuti su zbog nedavnih eksplozija u Dnjipropetrovsku te skandala vezanih uz JulijuTimošenko, bivšu premijerku koja u zatvoru služi sedmogodišnju kaznu, čije su fotografije na kojima je pretučena obišle svijet. Nove kontroverze toliko su naljutile službeni Nyon da se naveliko počelo pričati o odgodi prvenstva, piše Süddeutsche Zeitung.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toj tezi u prilog ide i izjava UEFA-inog direktora MarinaKallena.

"Ako bi Ukrajina bila suspendirana pa se EURO ne bude mogao održati u toj zemlji, postoji mogućnost da se odgodi za godinu dana", rekao je Kallen, a za domaćina 'odgođenog' prvenstva već se prijavila Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, unatoč oštrim prijetnjama iz UEFA-e, teško je vjerovati kako bi MichelPlatini bio spreman povući tako radikalan potez samo nekoliko tjedana prije početka nogometnog prvenstva. Vjerojatnije je kako će ponovno zažmiriti na jedno oko do 1. srpnja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo