ŠIŠMIŠ NIJE ODGOVORAN SAMO ZA NAVODNI PRIJENOS KORONE NA ČOVJEKA: / Evo kakve veze ima i s najaktualnijom hrvatskom aferom

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac / PIXSELL

Kad je preuzimao dužnost 2017. Ćorić je odlučio da nije potrebna studija utjecaja na ekološku mrežu za projekt Krš - Pađene, a koju je tražio njegov prethodnik Slaven Dobrović

4.6.2020.
22:33
Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
VOYO logo

Šišmiš je čovjeku prenio koronu i paralizirao svijet - šišmiš je mogao odgoditi rad vjetroelektrane zbog koje je Josipa Rimac završila u zatvoru, zbog šišmiša se možda trese i stolica Tomislava Ćorića, javlja RTL.

Kad je preuzimao dužnost 2017. Ćorić je odlučio da nije potrebna studija utjecaja na ekološku mrežu za projekt Krš - Pađene, a koju je tražio njegov prethodnik Slaven Dobrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Studija o šišmišima

U prvotnom rješenju Ministarstvo je tražilo da se tijekom rada vjetrolektrane provede trogodišnje praćenje faune šišmiša, snimanje glasanja šišmiša ultrazvučnim detektorima u svrhu utvrđivanja vrste aktivnosti, pri čemu treba bilježiti GPS koordinate svakog snimljenog preleta.

U studiji koja se nije provela tražilo se tako i praćenje fauna ptica, broj primjeraka i ponašanje: leti li ptica ili pak stoji, jedri, hoda ili lovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je dakle odlučio da studija o šišmišima nije potrebna. Taman u to vrijeme, tvrtka CEMP, za koju se sada otkrilo da im se pogodovalo na sve moguće i nemoguće načine, molila je da studiju ne moraju raditi jer im to produljuje rokove. Ćorić se brani da su te studije već napravljene i prije i nije ih trebalo ponavljati. Telegramov novinar Andrej Dimitrijević objasnio je detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo