Siromašnu staricu zbog duga od 600 kuna odveli u zatvor

Minka Maltarić ima 72 godine i živi u trošnoj kući u Cvetlinu sa sinom. Primaju samo socijalnu pomoć od 1.200 kuna. To nije bilo dovoljno da plate odvoz smeća.

23.10.2012.
20:18
VOYO logo

"Kaj sam pod starost doživjela da me vode u zatvor kao kakvog kriminalca", pojadala se 72-godišnja Minka Maltarić iz Cvetlina kraj Trakošćana koja je iza rešetaka završila jer je komunalnoj tvrtki Ivkom iz Ivanca ostala dužna 624,26 kuna za odvoz smeća. Budući da osim stare kuće nema nikakve imovine, sud joj je dugovanje zamijenio šestodnevnom kaznom zatvora.

Odvodili je policajci

Sedamdesetdvogodišnja žena tvrdi kako nije platila pet računa i to zato što nije imala novaca. Zbog toga je u rujnu komunalna tvrtka pokrenula ovršni postupak, a kad je dug s kamatama dosegnuo 744 kune, baku Minku je posjetio ovrhovoditelj. Uvjerivši se da nema što uzeti otišao je, a baka je zbog duga završila u zatvoru. Ondje su je odveli varaždinski policajci. Baku, koja hoda uz pomoć štake jer ima bolesno koljeno i bruh, smjestili su u sobu s četiri zatvorenice, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ništa se nije žalila ali je u ponedjeljak bila iznimno sretna kad se vratila kući. Ondje ju je dočekao 42-godišnji sin Slavko koji s njom živi u trošnoj kući staroj 200 godina i to od 1.200 kuna socijalne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo