SINJANI SE COVIDA NE BOJE: / Došli su na misu usprkos zaraženim fratrima: 'Kiselog kupusa i luka i nema korone'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sinjani su došli na misu povodom Svih svetih unatoč osam zaraženih fratara: 'Puno je zaraženih, ja mislim da je u Sinju svatko zaražen, u mom selu Karakašici pola je zaraženih'

1.11.2020.
23:39
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Iako je jučer potvrđeno da je osam fratara od ukupno 26 pozitivno na koronavirus, mise u povodu Svih svetih su služene i u Sinju, gdje su vjernici dolazili s maskom. Za trojicu fratara se rezultati još čekaju, a preostalih 15 obavlja svoje svakodnevne dužnosti. Fra Ante Čovo, gvardijan iz Sinja, koji je prvi obznanio vijest, nije pozitivan, javlja Dnevnik.hr.

"Nitko od fratara nema jake simptome, nas redovito kontaktira epidemiologinja, oni su svi u izolaciji, samoizolaciji, nosi im se hrana na jednokratne pijate“, kaže fra Ante Čovo koji kaže da osjeća odgovornost da bi se nekome od vjernika moglo što dogoditi zbog odlaska na misu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam, ja stalno govorim i sebi i drugima. Ja nikome ne dajem ruku, svakome govorim da razgovaramo na udaljenosti. Puno je zaraženih, ja mislim da je u Sinju svatko zaražen, u mom selu Karakašici pola je zaraženih", dodaje fra Čovo.

Image
KORONAVIRUS UŠAO U FRANJEVAČKI SAMOSTAN: /

Zaraženo osam fratara: 'Bili smo pomalo neodgovorni'

Image
KORONAVIRUS UŠAO U FRANJEVAČKI SAMOSTAN: /

Zaraženo osam fratara: 'Bili smo pomalo neodgovorni'

Slabo pridržavanje mjera

Stožer kaže da u crkvi, za razliku od drugih mjesta, nema ograničenog broja osoba, nužne su samo zaštitne maske i fizička distanca koja je primjenjuje po vlastitoj procjeni. "Nije samo crkva, evo vidi po kafićima, side čovik na čoviku, glava na glavi", ističe Duško za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kiselog kupusa i luka i nema korone. Pobijedili smo mi Sinjani i druge pošasti pa ćemo i koronu", poručuje Mladen Porobija.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo