SINJ SLAVI POBJEDNIKA: / Slavodobitnik 303. Sinjske alke je Josip Čačija, u tri utrke dobio osam punata

Image
Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Slavodobitnik Čačija je pripadnik bojne za specijalna djelovanja Oružanih snaga RH, a na Sinjskoj alci je debitirao u povorci još 2005., dok je 2010. prvi put bio kopljanik

5.8.2018.
20:25
Ivo Čagalj / PIXSELL
VOYO logo

Ovogodišnji slavodobitnik 303. Sinjske alke je 34-godišnji Josip Čačija koji je u tri utrke izborio osam punata. Čačija je u prvoj utrci upisao dva punta, a u drugoj i trećoj po tri tako da je ovogodišnja Alka pobjednika dobila bez pripetavanja, uzbudljive završnice natjecanja izjednačenih alkara.

Slavodobitnik Čačija je pripadnik bojne za specijalna djelovanja Oružanih snaga RH, a na Sinjskoj alci je debitirao u povorci još 2005., dok je 2010. prvi put bio kopljanik. Njegov otac Ilija Miro dugo je bio alkarski momak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U SINJU ODRŽANA 303. SINJSKA ALKA: /

Vojvoda nahvalio državni vrh, najveći pljesak dobio Dalić

Image
U SINJU ODRŽANA 303. SINJSKA ALKA: /

Vojvoda nahvalio državni vrh, najveći pljesak dobio Dalić

Image

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Od predsjednice će dobiti zlatni prsten

Od Viteškog će alkarskog društva (VAD) Sinj dobiti slavodobitnički plamenac hrvatske trobojnice, zlatnu plaketu Alke i 40 tisuća kuna, dok će od pokroviteljice Alke, predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dobiti zlatni prsten s hrvatskim grbom i sabljom. Njegov momak će od VAD- a dobiti zlatnu plaketu Alke, a od predsjednice srebreni prsten s hrvatskim grbom i jataganom.

Alkarsko natjecanje kojim se slavi pobjeda nad osmanskim osvajačima u 18. stoljeću održano je pred brojnim gledateljima iz cijele Hrvatske i državnim vrhom. Alkarski vojvoda Boško Ramljak u tradicionalnom obraćanju istaknuo je činjenicu da se ovogodišnja Alka poklapa s obljetnicom vojno-redarstvene operacije "Oluja", kojom je prije 23 godine oslobođena većina hrvatskog teritorija okupiranog od pubunjenih Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Alkarski vojvoda zahvalio državnom vrhu

U tradicionalnom obraćanju vojvoda je zahvalio svim sudionicima te oslobodilačke operacije, među kojima je bilo i puno Sinjana. Pozdravljajući poimenice visoke uzvanike, Ramljak je posebna priznanja dao premijeru Andreju Plenkoviću, predsjednici Republike i vrhovnoj zapovjednici Oružanih snaga Kolindi Grabar Kitarović te izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću koji je nagrađen posebnim pljeskom publike.

Sinjska alka je 2010. upisana na UNESCO-ov popis nematerijalne svjetske baštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo