SEVERE WEATHER OBJAVIO UPOZORENJE ZA HRVATSKU: / Za ono što donosi vikend treba biti spreman. Promjena stiže već danas

Image
Foto: Severe Weather Europe

Severe Weather Europe navodi kako će najviše kiše pasti na području Kvarnera te upozoravaju na potencijalne poplave i klizišta

1.2.2019.
9:20
Severe Weather Europe
VOYO logo

Servis Severe Weather Europe upozorio je jučer na ciklonu koja će na Mediteranu donijeti vrlo obilne padaline, posebno na području Slovenije i Hrvatske. Duboko polje niskog tlaka polako će se kretati diljem zapadne Europe prema zapadnom Mediteranu sve do nedjelje.

Vlažni zrak kretat će se od Mediterana prema Alpama, što će rezultirati velikim količinama oborina u obliku kiše sve do nedjelje. Na hrvatskom području može se očekivati mnogo kiše, a u gorju i u hladnim predjelima i nešto snijega. Oborine će potrajati sve do nedjelje poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše oborina na Kvarneru

Severe Weather Europe navodi kako će najviše kiše pasti na području Kvarnera te upozoravaju na potencijalne poplave i klizišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jadranu prijeti značajno nestabilno vrijeme te bi moglo biti oluja i nevremena. Moglo bi biti i mećava, i to na području Gorskog kotara.

Hrvatski meteorolog Zoran Vakula u prognozi je naveo kako će petak ujutro još ponegdje biti minusa i poledice, u gorskoj Hrvatskoj i višim dijelovima Zagore vjerojatno i snijega, ali tijekom dana slijedi zamjetno zatopljenje, uz sve jači južni i jugostočni vjetar, na moru jugo. Južinu će na Jadranu i područjima uz njega pratiti i česta kiša, ponegdje i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, dok će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti većinom suho ili uz samo pokoju kap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iznadprosječno toplo

Dan će biti iznadprosječno topao, najniža temperatura zraka u unutrašnjosti će biti uglavnom od 4 do 9 °C, a na Jadranu od 9 do 13 °C. Vikend će donijeti kišu diljem Hrvatske, dok će nedjelja ponovno donijeti hladnije vrijeme pa će u gorju opet biti snijega. Moglo bi ga biti i ponegdje na sjevernom Jadranu, posebice podno Velebita, gdje će zapuhati jaka i olujnu bura, pa i s orkanskim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo