EKSPERIMENTALNI PROGRAM / Šest riječkih osnovnih škola kreće s uvođenjem Građanskog odgoja i obrazovanja u pete razrede

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja eksperimentalno u samo šest škola olakšat će mjerenje početnog stanja znanja i vještina kod 84 učenika koji će u ovoj školskoj godini pohađati GOO. Isto će se mjerenje provesti i na kraju školske godine

27.9.2016.
11:22
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Izradom udžbenika i edukacijom nastavnika stekli su se uvjeti da se školske 2016./17. godine učenicima petih razreda osnovnih škola Dolac, Nikola Tesla, Podmurvice, San Nicolo, Trsat i Vežica omogući pohađanje Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastavne aktivnosti, zaključeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

Prema riječima pročelnice Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sande Sušanj, suvremeno društvo suočeno je s niskom razinom političke pismenosti mladih, jačanjem netolerancije i isključivosti te nedostatkom znanja i vještina potrebnih za svakodnevni život, prenose mrežne sranice Grada Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je Ministarstvo obrazovanja svojedobno pokrenulo inicijativu eksperimentalnog uvođenja Građanskog odgoja u 8. razrede osnovnih škola, ništa nije napravljeno, a kako je kazao gradonačelnik Vojko Obersnel vidjeli smo kako je prošla i Kurikularna reforma – stoga je uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja ključno ukoliko želimo ojačati društvenu i političku participaciju građana, poštivanje ljudskih prava, osnažiti međukulturno razumijevanje i demokraciju, razvijati volonterstvo i aktivizam te međuljudske odnose i održivi razvoj.

Više pročitajte na portalu Riječan.IN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo