'SUMANUTA OSOBA' / Šeks o prijavi Vidović Krišto koja tvrdi da joj je prijetio ubojstvom: 'Sjedila je sama i bezobrazno me i podcjenjivački gledala'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Samo smo se mimoišli, u prolazu sam je pitao što piše kaznene prijave, doslovno u 20 sekundi. Nije mi ništa odgovorila'

7.12.2023.
11:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto tvrdi da joj je Vladimir Šeks u srijedu poslijepodne prišao u zagrebačkom restoranu Purger, unio joj se u lice i prijetio.

"Uz osobne uvrede rekao mi je da je on 'mnoge osobno ušutkao i ubio'. Na moje pitanje hvali li se time, odgovorio je da je 'ponosan na njih'. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana", tvrdi Krišto u kaznenoj prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što? Gluposti, izmišljotine! Danima protiv mene podnosi kaznene prijave. To je sumanuta osoba koja halucinira i izmišlja. Samo smo se mimoišli, u prolazu sam je pitao što piše kaznene prijave, doslovno u 20 sekundi. Nije mi ništa odgovorila", reagirao je za Dnevno.hr Šeks, koji trenutno radi kao savjetnik premijera Andreja Plenkovića.

'Nemam straha'

Zastupnica pak poručuje kako nema straha od vladajućih moćnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nemam nikakvog straha, ali vas upozoravam da ste dužni postupiti protiv nasilja i prijetnji vladajućih moćnika, jer Vladimir Šeks je savjetnik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića, dakle osoba u najužem krugu političke moći te se njegove prijetnje moraju ozbiljno uzimati u obzir. Potpuno je jasno da moja borba za pravednu, uređenu i europsku Hrvatsku nailazi na strah struktura kojima pripada Vladimir Šeks, što potvrđuje i opisana agresivnost te konkretne prijetnje nasiljem, a koju tijela državne vlasti moraju spriječiti", napisala je Vidović Krišto u kaznenoj prijavi DORH-u.

Šeks je u izjavi za Hinu potvrdio da je u jednom zagrebačkom restoranu, u kojem je bio sa zastupnikom HDZ-a Šarićem, na odlasku sreo zastupnicu OIP-a Karolinu Vidović Krišto koja je, kaže, "sjedila sama i bezobrazno i podcjenjivački ga gledala”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako joj je rekao da se "obračunao s mnogima koji su podnosili lažne kaznene prijave, pa će tako i s njom". "Riječ 'ubijanje' nisam spomenuo, to je njena izmišljotina”, rekao je Šeks.

Poručio je da se s onima koji daju lažne izjave i podnose lažne kaznene prijave obračunava poduzimanjem odgovarajućih pravnih i političkih koraka. Podnošenje lažne kaznene prijave je kazneno djelo, a protiv Vidović Krišto namjerava podignuti kaznenu prijavu kada ne bude imala zastupnički imunitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović Krišto prije mjesec dana podnijela kaznenu prijavu protiv Šeksa i Bajića

Šeksu je zasmetalo što je Vidović Krišto prije nešto više od mjesec dana podnijela kaznenu prijavu protiv njega kao bivšeg predsjednika Sabora i bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića. Kako je tada pojasnila, bivši ministar unutarnjih poslova i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, javno-bilježnički je ovjerio izjavu u kojoj je naveo da mu je Šeks izjavio da piše podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša.

„Sam slučaj Jarnjakove izjave o Glavašu jest dokaz paraliziranog pravnog poretka. U svakoj iole uređenoj državi, na Jarnjakovu izjavu su DORH i policija morali trenutačno reagirati te su već morali biti pritvoreni: ili Šeks i Bajić – ili Jarnjak. Ali, što se događa u pravnoj šeksovštini? Ništa! Pravni poredak šuti. Prave se gluhi i slijepi”, navela je pojašnjavajući razloge podnošenja kaznene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JUTARNJI LIST NESLUŽBENO DOZNAJE /

Glavaš prijetio smrću Vladimiru Šeksu? Branimir se odmah oglasio na Fejsu: 'Trla baba lan...'

Image
JUTARNJI LIST NESLUŽBENO DOZNAJE /

Glavaš prijetio smrću Vladimiru Šeksu? Branimir se odmah oglasio na Fejsu: 'Trla baba lan...'

U međuvremenu se javio i Josip Šarić koji je na svom Facebooku opovrgnuo Vidović Krišto.

Šarić potvrđuje kako je istina da je jučer bio u zagrebačkom restoranu, koji zastupnica navodi, i da ju je tamo sreo. Istina je također kako sam je uljudno pozdravio, rukovao se s njom te izašao van iz restorana, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije istina da sam bio prisutan kada su ona i Vladimir Šeks razgovarali, te nije istina da sam ja odveo gospodina Šeksa iz restorana. S obzirom na to da je, ničim izazvana, zastupnica Karolina Vidović Krišto iznijela dvije laži o meni, s pravom si postavljam pitanje koliko su uopće kredibilne i njezine ostale tvrdnje", navodi Šarić.

POGLEDAJTE VIDEO: Šeks o kaznenoj prijavi koja je zapalila internet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo