NAKON ŠTRAJKA / Šef sindikata pravosudne policije o premijerovoj ponudi: 'Do srijede ćemo odlučiti'

Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Ovo je akcija na koju je SDLSN RH bio prisiljen nakon neuspjelog postupka mirenja s Vladom RH, a tragom trogodišnjeg ukazivanja na akumulaciju nezadovoljstva ljudi bez kojih ovaj sustav ne može funkcionirati

5.6.2023.
13:28
Željko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Novinarima se obratio šef sindikata pravosudne policije Jelenko Krešo nakon što je premijer objavio dogovor nakon sastanka sa sindikatima javnih i državnih službi.

"Kroz nekih ćemo par dana razmisliti o ponudi i vidjeti hoćemo li je prihvatiti ili ne. Vidjet ćemo što kažu naši ostali članovi", rekao je Krešo, no na pitanje novinara o kakvoj se ponudi radi izjavio je da ne može konkretno komentirati ponudu Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo potvrditi da je približna onome što smo tražili", rekao je i dodao da će nekome koeficijent iznositi 10 posto, a nekome 14 posto te naglasio da će ovu odluku osjetiti oni s najnižim plaćama.

O ponudi će raspraviti sa svojim članovima te se nadaju da bi srijede ili čevtrtka već mogli imati stav hoće li na tu ponudu pristati ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bitno nam je da najmanji dobiju najviše", istaknuo je Krešo i dodao da im je obećano kako će od ove godine započeti nova zaposlenja za barem još sto pravosudnih policajaca što je veliki pomak u odnosu na sada.

Ako bi se usluglasili s ponudom, povećanja ne bi išla s novim zakonom, već bi započela s lipnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štrajk se uvijek opcija. Vidjet ćemo što će naše predsjedništvo reći i prema tome ćemo odrediti", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo