Sve više hipstera na Markovom trgu /

Šef Sabora otkrio zbog koga je pustio bradu: 'Rekla mi je da joj se sviđa'

Rijetko što je posljednjih tjedana izazvalo toliko pozornosti kao - brada predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića

26.9.2018.
7:00
VOYO logo

O novom hipsterskom imidžu predsjednika sabora pišu portali, čitatelji glasaju, a kad netko pusti bradu, već se uvriježila uzrečica 'furaš se na Jandrokovića'.  

A pustili su je i Davor Bernardić i Ante Ramljak i mnogi drugi, pa nismo imali izbora nego Aidi Šukurici dati da se pozabavi ovom važnom temom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Papa Štrumf, u skladu s njegovom političkom funkcijom. Nemam posebnog komentara, to je neka volja ili vlastiti izgled", komentira Luka iz Zagreba.  

Hipsterski trend očito se sviđa i predsjedniku Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli zivot sam bio bez brade, sada sam ju pustio na nagovor supruge, svidjelo joj se", kaže Jandroković.  

Dok ju je predsjednik sabora ostavio i nakon ljeta, još jedan novopečeni bradonja - Davor Bernardić, u sabornicu se ipak vratio friško obrijan. 

Kako im stoji - provjerili smo u jednoj retro zagrebačkoj brijačnici - gdje o bradama znaju baš sve. 

"S ovom sijedom bradom, koja nije prekratka, napravio je lijepe konture. Izgleda mlađe i markantnije nego prije. apsolutno. Ova brada mi ima prolaz u kontekstu uredan sam, malo sam pustio bradu, ne izgledam neuredno", tumači Marko Stanzl, brijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portali su se raspisali o poznatim hrvatskim bradama, pa ste tako u zadnjih nekoliko tjedana mogli čak i glasati koja je brada bolja, od Jandrokovića ili Bernardića. 

"To je stvar ukusa. ne bi dala baš kompliment. Možda im je bolje bez nje, možda ovako nešto skrivaju", kaže Marija iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda to ni ne znaju ali hipsterski izgled njeguju i Milijan Brkić s poznatom nejednakom bradom, Nadan Vidošević, Mihael Zamjlović.

Na popis bradonja se ovog ljeta uvrstio i Ante Ramljak.

A kako se moderni trend sviđa jednom klasičnom brici? 

Pitali smo Dragutina, koji je žilet na vratu držao i Ćiri Blaževiću i Zdravku Čoliću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sad trend, da izgledaju muževnije valjda i to. To su svi počeli, kao što su brkovi. 
Budete vidli, kad se toga zasite, svi će skinuti brade i početi se brijati kao i prije", smatra Dragutin Sastić, frizer.

Brada se nosi već nekoliko godina - bilo je samo pitanje vremena kada će se trend proširiti i na Markovom trgu. Ali jedan podatak bradonjama se možda ipak neće svidjeti. 98% muškaraca s Forbesove liste najbogatijih je ipak, bez brade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo