ZAHTJEV PODNIO LANI /

SDP-ovac Bauk od Tomaševića tražio povlaštenu kartu za parking, ovaj ga odbio: 'Oni su prioritet'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Arsen Bauk je naveo da traži povlaštenu parkirališnu kartu temeljem toga što je zastupnik u Saboru

18.2.2022.
13:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U svjetlu povlastica saborskih zastupnika koje pune medijske stupce u posljednje vrijeme, Jutarnji je list doznao kako je SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk od Grada Zagreba zatražio povlaštenu parkirališnu kartu.

Zahtjev za izdavanje povlaštene parkirališne karte, Bauk je, kako navode, podnio 1. srpnja prošle godine, a kao osnovu za podnošenje zahtjeva naveo je da je zastupnik u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, njegov zahtjev je odbijen, a u dopisu Ureda gradonačelnika pozivaju se na odredbu članka 29. Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja gdje piše da se povlaštena parkirališna karta može izdati u osobito opravdanim slučajevima na zahtjev humanitarne udruge, zdravstvene ustanove, fizičke osobe koja ima teško bolesnog člana obitelji i tijela javne vlasti. 

"Zbog povećanog broja zahtjeva za izdavanjem povlaštenih parkirališnih karata koji se odnose na prijevoz, prilaz i parkiranje osobnih vozila u sjedištima zdravstvenih ustanova u svrhu liječenja i rehabilitiranja uslijed bolesti, osobito djece iz svih krajeva Republike Hrvatske, ta vrsta zahtjeva je u prioritetu dodjele. Također, napominjemo da je sukladno navedenoj odluci, ukupno raspoloživi broj povlaštenih parkirališnih karata ograničen", dodaju potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
optužuje HDZ-ovce /

Arsen Bauk o naknadi za odvojeni život: 'Ne primam je, očekujem da mi se premijer ispriča. Zašto su one uopće potpisane?'

Image
optužuje HDZ-ovce /

Arsen Bauk o naknadi za odvojeni život: 'Ne primam je, očekujem da mi se premijer ispriča. Zašto su one uopće potpisane?'

Jutarnji list navodi kako je Bauk odbio komentirati slučaj povlaštene karte. 

Inače, ovakva vrsta karte izdaje se obično stanarima koji imaju prebivalište ili boravište na kojem se naplaćuje parkiranje te tvrtkama i obrtnicima koji imaju sjedište ili koriste poslovni prostor unutar parkirališne zone. Kako je u gradonačelnikovu dopisu i navedeno, ona se može može izdati u osobito opravdanim slučajevima na zahtjev humanitarne udruge, zdravstvene ustanove, fizičke osobe koja ima teško bolesnog člana obitelji i tijela javne vlasti. 

Povlaštena karta kao takva vremensko ograničenje, a vrijedi najviše do godine dana. Stanari u prvoj zoni plaćaju je 100 kuna mjesečno, u drugoj zoni 40 kuna, a u trećoj 25 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo