BIVŠI MINISTAR SPORTA /

SDP-ov Jovanović o Mamićevoj presudi: 'Ponosan sam, to dokazuje koliko sam bio u pravu'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

"Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport", smatra Jovanović

6.6.2018.
15:17
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar sporta Željko Jovanović pozdravio je u srijedu presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću, istaknuvši kako je dokazano da je Dinamo Mamićima služio kao "bankomat" kojim su financirali osobne potrebe, ali i HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane. 

"Nakon današnje nepravomoćne presude udruženom pljačkaškom poduhvatu braće Mamić i Vrbanovića dopuštam si reći da je to potvrda koliko sam bio u pravu  u izjavama o močvari koja je uništavala hrvatski nogomet, nogometaše i sve vrijedne sportske volontere i navijače", objavio je u priopćenju Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svašta je, kaže, prošao zbog toga, ali danas svi vide da je i u tom slučaju, kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta, bio u pravu.

Podsjeća da je svoje teze o Mamićima i Dinamu iznio u razgovoru za Jutarnji list 2015. godine, u kojem je rekao da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić, kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojega su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje to  vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori", citira Jovanović svoja stajališta koja je rekao u intervjuu za Jutarnji.

Dok je s  Petrom Skansijem radio na izmjenama Zakona o sportu i Zakona o sportskoj inspekciji, kaže Jovanović, borili su se da razni menadžeri poput Mamića ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i ne oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje.

"Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport", smatra Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo